Teoria dronelor care ar fi lovit teritoriul României, demontată de Guvern

Guvernul României
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Teoria dronelor care ar fi lovit teritoriul României, demontată de Guvern. Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că nu se confirmă informaţiile referitoare la dronele care ar fi căzut pe teritoriul României.

„În acest moment, nu se confirmă această informaţie. Eu am informaţiile de la ministrul Apărării. În acest moment nu se confirmă această informaţie”, a arătat Ciolacu, într-o declaraţie acordată presei.

Teritoriul României nu a fost lovit de drone ruse în atacul aerian din cursul nopţii asupra unui port ucrainean de pe malul celălalt al Dunării, a afirmat luni, la Berlin, și ministrul de externe român, Luminiţa Odobescu.

„Evident, există un risc, întrucât ce s-a întâmplat acolo este foarte aproape de frontierele noastre”, a declarat Odobescu jurnaliştilor în marja unei vizite la Berlin.

Și Ministerul Apărării Naţionale a negat în cunoştinţă de cauză faptul că drone ruseşti ar fi căzut pe teritoriul României, a declarat, luni, într-un interviu acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, ministrul Angel Tîlvăr.

 

„Ministerul Apărării a negat faptul că drone ruseşti ar fi căzut pe teritoriul naţional şi a făcut-o în cunoştinţă de cauză pentru că (…) suntem prezenţi prin tot ce înseamnă capabilităţi menite să avertizeze şi să monitorizeze situaţia din zonă, motiv pentru care informaţiile pe care noi le dăm sunt sub semnul acurateţei şi al corectitudinii din toate punctele de vedere”, a punctat ministrul Apărării.

 

În ceea ce priveşte securitatea navigatorilor români care transportă cereale din porturile ucrainene, Angel Tîlvăr a precizat: „În arhitectura de siguranţă a României avem şi Gardă de Coastă, avem şi Poliţie de Frontieră, deci nu s-a pus problema ca Ministerul Apărării Naţionale să aibă extrateritorial atribuţii în acest sens”.

Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, citat de Reuters, a spus luni că ţara sa deţine probe fotografice care arată că drone ruseşti au lovit teritoriul României în timpul unui atac asupra infrastructurii dintr-un port ucrainean de la Dunăre.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL