Skip to content
Politică

VIDEO. Cîţu a bătut în sfârşit palma cu PSD şi UDMR! Când se va da votul în Parlament pentru noul guvern

Inquam Photos/George Calin

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat miercuri, la sediul partidului, că în urma negocierilor, cele trei partide, PNL, PSD şi UDMR vor merge cu o propunere de premier la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

Cîţu şi-a exprimat speranţa că noul Executiv va primi votul Parlamentului săptămâna viitoare. Cîţu mai spune că se conturează două noi ministere, unul pe partea de antreprenoriat şi mediul de afaceri şi unul pe partea socială.

Întrebat dacă cele trei partide care negociază în acete zile vor veni cu o propunere de premier, Cîţu a spus: ”Vom găsi o soluţie între noi şi vom merge la consultări”, el arătând că preşedintele Klaus Iohannis va avea pe masă această propunere înainte de a desemna premierul.

 

 

Liderul PNL Florin Cîțu a declarat că i se pare „firesc” ca PSD, PNL și UDMR să dea premierul prin rotație. „Mie mi se pare firesc”, a zis Cîțu, întrebat pe acestă temă. Legat de numele premierului, liderul PNL a spus că PSD, PNL și UDMR vor merge cu o o propunere la Cotroceni și nu vor aștepta să propună șeful statului pe cineva.

Despre structura viitorului Executiv, preşedintele PNL a spus că sunt mai multe variante în discuţie. ”Ştim în acest moment că vor mai fi două ministere, noi vrem să fie un minister care să se ocupe de mediul de afaceri, antreprenoriat şi va fi şi altul pe partea socială”, a spus Cîţu, întrerbat dacă se ia în calcul să se înfiinţeze un Minister al Familiei, pe lângă MInisterul Muncii.

Cîţu a declarat că speră ca până duminică să avem deja numele premierului şi ministerele împărţite şi săptămâna viitoare votul în Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *