Skip to content
Politică

VIDEO Cîţu: Campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin

Prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat vineri că în România campania de vaccinare anti-COVID trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin distribuite , precizând însă că trebuie făcută o monitorizare a tuturor efectelor adverse.

Campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin, bineînţeles, cu monitorizarea tuturor efectelor adverse. Nu s-a schimbat nimic. În ceea ce priveşte tipul de vaccin care a fost ieri în discuţie în spaţiul public (n.r. – AstraZeneca), Agenţia Europeană spune foarte clar că nu există indicii în acest moment care să facă o legătură între cele câteva cazuri şi vaccin. De aceea, campania de vaccinare trebuie să continue, bineînţeles, cu monitorizarea efectelor adverse. La nivel european sunt deja 5 milioane de persoane vaccinate cu acest tip de vaccin şi avem, bineînţeles, o ţară, Marea Britanie, care-şi vaccinează toată populaţia. Ar fi greu de crezut că un Guvern ar fi aşa de iresponsabil„, a declarat Florin Cîţu.

Premierul a spus că în cazul său s-ar fi vaccinat cu „oricare dintre tipurile de vaccin”: „M-am vaccinat cu ce a fost atunci, dacă va fi o şansă în viitor, dacă trebuie să ne vaccinăm din nou, mă voi vaccina cu ce va fi atunci. Am încredere în experţii Agenţiei Europene a Medicamentului şi, în special, am încredere în experţi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *