Skip to content
Politică

VIDEO Cîțu, despre afirmaţiile lui Barna: Eu respect Constituţia şi în Constituţie se spune foarte clar cum se face o remaniere

Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a declarat, chestionat despre afirmaţiile lui Dan Barna şi dacă prim-ministrul are dreptul exclusiv de a remania membri ai Guvernului, că respectă Legea fundamentală, iar în Constituţie scrie foarte clar cum se face remanierea.

„Ştiu că această discuţie e interesantă pentru dumneavoastră. Eu respect Constituţia şi în Constituţie se spune foarte clar cum se face o remaniere. Premierul are ultima decizie, restul discuţii putem să avem tot timpul, dar eu vorbesc despre Constituţie şi atribuţiile fiecărei persoane, conform Constituţiei”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului, chestionat dacă are sau nu dreptul exclusiv premierul de a remania miniştrii sau trebuie acordul partenerilor de coaliţie.

Vicepremierul Dan Barna afirmă că nu se discută în acest moment în Guvern despre eventuale remanieri, arătând că există evaluări permanente pe care fiecare partid din coaliţie le face în privinţa propriilor miniştri şi care vizează modul în care activitatea acestor pune în practică programul de guvernare.

„Fiecare partid are propria sa echipă şi e responsabil de performanţa acelei echipe”, adaugă Dan Barna.

Întrebat în contextul acestor afirmaţii, dacă premierul nu va putea remania un ministru de la USR-PLUS fără acordul formaţiunii care l-a propus, vicepremierul Dan Barna a răspuns că remanierea unui ministru de la alt partid de către premierul liberal ar presupune „remanierea întregii coaliţii”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *