VIDEO „Ciucă este pregătit să devină președinte”. De ce „e greu de crezut că Geoană ar câștiga prezidențialele”

Sursa foto: Facebook

Analistul de politică externă Mihai Isac a oferit în studioul Puterea Știrilor o analiză detaliată privind alegerile prezidențiale și perspectivele candidaților principali. El declară că Mircea Geoană nu ar putea câștiga fără sprijinul unui partid politic puternic.

„În primul rând, e clar că noul calendar electoral avantajează partidele politice aflate la putere. Nu știm dacă se va merge pe o listă comună la parlamentare sau pe o listă separată.

Depinde cine va candida la alegerile prezidențiale. Vom vedea dacă  Geoană, până la urmă, își va anunța în mod oficial mult așteptata candidatură pentru că vedem foarte multe sondaje în care apare ca fiind favorit. Depinde dacă Ciolacu va dori să candideze pentru funcția de președinte, ceea ce ar fi un pas normal, având în vedere că este președintele celui  mai important partid din țară și este greu de crezut că domnul Geoană ar putea să obțină voturile fără reprezentarea unui partid.

În opinia mea, dacă nu există măcar un sprijin tacit sau de pildă, dacă PSD-ul ar înainta cu un candidat puternic, este greu de crezut că domnul Geoană ar câștiga alegerile prezidențiale. Dânsul are o campanie, dar din păcate este o campanie care se adresează elitei. Atunci când vine vorba de votul rural, atunci când vine vorba de votul persoanelor din mediul semi-urban, de orașele de provincie, aici PSD-ul întotdeauna și-a dovedit vitalitatea și a știut să capteze acest electorat. Desigur, depinde și dacă domnul Ciucă va candida.” a spus analistul de politică externă

Analistul de politică externă a remarcat faptul că este pentru prima dată în istoria recentă a României când cetățenii vor fi chemați la urne de trei ori consecutiv (n.r – vor fi 3 rânduri de alegeri în 3 săptămâni consecutive), ceea ce ar putea duce la oboseală electorală.

„Este nevoie ca această campanie să nu divizeze societatea și mai mult, este destul de amuzant modul în care au fost alese datele. Nu cred că s-a mai întâmplat vreodată în istoria României să meargă românii de trei ori la vot. Este posibil ca o parte din experții politici angajați de partide să mizeze pe această oboseală electorală a românilor, care să nu iasă la vot în mod masiv iar acest lucru ar avantaja o serie de partide care au un electorat care iese la vot în permanență.” a declarat Isac.

În ceea ce îl privește pe Nicolae Ciucă, Isac a evidențiat experiența sa militară și încrederea de care se bucură din partea partenerilor strategici.

„Când vorbim de domnul Ciucă, desigur, are o experiență militară dovedită de gradul său. Are o experiență militară dovedită de faptul că a comandat și trupe pe teatrul de operațiuni. Este o persoană care se bucură de încrederea partenerilor strategici. Aici deja devine interesant cum vor fi negociate aceste alianțe ante-alegeri, post-alegeri.

Am văzută, am și citit cartea domnului Ciucă. Dânsul este pregătit să devină președinte, dar ca orice înalt demnitar român are o prolemă cu comunicarea. Foarte puțini lideri politici nu știu să comunice. Domnul Ciucă nu cred că atunci când a mers la liceu s-a gândit că o să candidez la președinție sau că va intra în politică, a fost pus în fața faptului împlinit. Guvernarea sa a fost eficientă inclusiv atunci când vorbim de sprijinirea comunităților român-istorice românești. Deci este clar că atât domnul Ciucă, cât și domnul Geoană, cât și domnul Ciolacu pot reprezenta candidaturi serioase pentru funcția de președinte.” a concluzionat Isac.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: