VIDEO Ciucă răspunde acuzațiilor lui Romașcanu la Puterea Știrilor: Când cineva dorește să abată atenția…”

Nicolae Ciuca
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

În emisiunea Puterea Știrilor de miercuri, 14.02 a.c., purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu a afirmat că PNL ar avea posibilități restrânse de negociere, motiv pentru care, calendarul alegerilor ar putea rămâne același, dar și că ar fi tensiuni interne în PNL ceea ce ar afecta guvernarea.

PS News l-a confruntat pe șeful liberalilor, Nicolae Ciucă, cu toate aceste afirmații. Răspunsurile le aveți în video și în textul de mai jos.

„Președintele Marcel Ciolacu a spus că nu vom merge pe această discuție (n.r. a calendarului alegerilor) doar dacă ne prezentăm cu un calendar pe tot anul(…).Domnii de la Partidul Național Liberal văd că au posibilitățile limitate în negociere, ceea ce probabil că va duce la rămânerea actualului calendar de alegeri așa cum este legal și lucru pe care pe noi nu ne deranjează” – Lucian Romașcanu.

Întrebat de PS News, cum comentează această afirmație, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a răspuns scurt:  “Ne bucurăm!”.

Tot în emisiunea Puterea Știrilor, purtătorul de cuvânt PSD a mai spus că în PNL există lupte interne ceea ce ar afecta guvernarea coaliției.

„Eu îmi doresc această coaliție care, chiar cu toate neîmplinirile, multe din ele exagerate sau neadevărate, a adus creștere economică, a adus creșteri de venituri, stoparea inflației, deci s-au făcut niște lucruri extrem de importante. Ar fi păcat ca o luptă internă din cadrul PNL-ului, pentru că eu așa o percep, să afecteze actul de guvernare important pentru țară”, a afirmat Lucian Romașcanu.

Pus în fața acestei declarații, șeful liberalilor, Nicolae Ciucă a răspuns:

„Sunt declarații pe care nu aș dori să le comentez. Când cineva dorește să abată atenția de la ce se întâmplă în altă parte aruncă mingea în terenul altuia, dar eu vă spun că în PNL toate lucrurile se desfășoară așa cum sunt decise la nivelul partidului„, ne asigura Ciucă.

Lucian Romașcanu: “Ne întoarcem la formula care a dus țara la gard!”

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu a vorbit despre diferitele scenarii vehiculate în spațiul public:

„Vine domnul  Blaga și o spune pe aia cu calul și cu hamul. Deci, dacă dânșii au alte gânduri să ni le spune de pe acum. Văd că sunt tot felul de scenarii care, sper să fie doar speculații media: că există tatonări cu USR, cu Orban. Adică ne întoarcem la formula care a dus țara la gard.”

Nicolae Ciucă: Domnul Blaga se ocupă de întreaga herghelia a Partidului Național Liberal!

„Este un îndemn foarte bun la ceea ce avem de făcut. Indiferent cum ne uităm înseamnă că trebuie să tragem înainte și… înainte, tragem. Domnul Blaga este membru în echipa de campanie și se ocupă de întreaga herghelia a Partidului Național Liberal”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă moare calul sau se rupe căruța, Ciucă a încheiat cu: ”Merge căruța înainte!”

 

 

Liderii coaliţiei nu au ajuns, luni, la un acord privind comasarea alegerilor, astfel că este posibil ca cele patru runde de alegeri să aibă loc la termen, au declarat surse politice. O nouă întâlnire a celor două partide ar urma să aibă loc vineri. Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni la sediul partidului, înainte de şedinţa de coaliţie în care se discuta variantele de comasare a alegerilor şi calendarul acestora, că nu se pune problema unor candidaţi unici ai coaliţei şi că PNL trebuie să aibă propriul său candidat la prezidenţiale, pentru că este sănătos pentru democraţie.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: