VIDEO Clotilde Armand a lipsit de la peste 90% din ședințele Consiliului Local: ”Pur și simplu e un dezinteres total”

Foto PS News

Deși a acuzat blocaje ale Consiliului Local, Clotilde Armand a lipsit de la peste 90% din ședințele acestuia. Din cele 183 de ședințe organizate de la începutul mandatului, a participat doar la 22, ceea ce reprezintă o prezență de doar 12 procente. Lipsa sa constantă a îngreunat procesul decizional și a blocat comunicarea cu consilierii locali. De la inceputul acestui an a fost prezentă doar la o singură ședință.

Dana Popa, consilier local PSD Sector 1, invitată în emisiunea Puetrea Știrilor, moderată de Marinela Angheluș, explică detaliat cum se desfășoară ședințele Consiliului Local în absența edilului.

„Așa este și vă confirmă aceste cifre, pentru că eu sunt și președintele de ședință și conduc în ședințele Consiliului Local. Din 183 de ședințe câte a convocat, a participat la maxim 22. In ultimii doi ani,  dacă a venit de trei ori în Consiliu Local! Iar codul administrativ stabilește foarte clar că primarul participă la ședințele de Consiliu Local pentru a-și susține proiectele”.

„Pur și simplu e un dezinteres total al primarului!”

„Pe lângă faptul că nu participă la ședințele de Consiliul Local, nu acordă nici audiențe, nu răspunde interpelărilor noastre, ale consilierilor locali sau ale cetățenilor sau ale jurnaliștilor. Pur și simplu e un dezinteres total al primarului, deoarece, in mare parte, așa se întâmplă.

Vă dau aici exemplu: momentul în care aprobăm bugetul local anual. Dacă nu participi la ședința în care se aprobă bugetul local și nici nu răspunzi consilierilor la interpelări, nu se poate funcționa. Se aprobă bugetul local și lista de investiții pe un an de zile. Armand interzice și directorilor din subordinea dumneaei, din aparatul de specialitate sau din subordonate, să participe și să răspundă sau să dezbatem împreună bugetul cum e normal, cu societatea civilă, inclusiv.

Nimic din toate acest se întâmplă. Se vede că și realizările sunt zero. Nimic din ce a promis nu a realizat și vă dau aici doar un simplu exemplu, pentru că și noi am susținut acest proiect de „Promenadă verde” pe care nu l-a pus în executare în 4 ani de zile, deși a fost aprobat din 2021.

„Avem cel mai mare excedent bugetar din istorie: 1,8 miliarde lei”

Și o scurtă precizare: avem cel mai mare excedent bugetar din istorie: 1,8 miliarde lei. Iar acest excedent nu înseamnă economie la bugetul local. Înseamnă că au fost aprobate proiecte pe care primarul  nu le-a pus în executare”, a afirmat Dana Popa.

În 2022, Clotilde Armand a fost prezentă la șapte ședinte, iar în 2023 doar la două.  În ciuda faptului că în 2024, an electoral, cu patru luni și jumătate deja trecute, primărița Clotilde Armand a participat doar la o singură ședință de Consiliu Local, se observă acum o intensificare a activității sale. Apropierea alegerilor pare să o determine să își manifeste interesul față de Sectorul 1.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: