VIDEO Coaliția amână decizia pentru prezidențiale. Tătaru: „9 iunie ne-a arătat defectele comasării”

foto: Gov.ro

După o ședință care a durat mai bine de 3h, Coaliția amână decizia finală pentru stabilirea datei privind alegerile prezidențiale.

Liderii Coaliției de guvernare nu au ajuns încă la o concluzie. Ședința a început cu două variante pe masă: 15 sau 29 septembrie. Partidul Național Liberal a cerut în ședința de astăzi mutarea scrutinului între octombrie și noiembrie.

Vicepreședintele PNL, Nelu Tătaru, invitatul Marinelei Angheluș în emisiunea „Puterea Știrilor” a vorbit despre întâlnirea liberalilor cu socialiștii și despre varianta prezentată de partidul său. „Partidul Național Liberal a decis să meargă separat în alegeri prezidențiale și în același timp să avem alegeri la termen sau, poate, la o dată intermediară, 27 octombrie cu 10 noiembrie”.

„Dacă stăm și ne uităm retroactiv, noi așteptam un dialog cu Partidul Social Democrat, încă din noiembrie anul trecut.

Văzând că nu mai vine, am decis la Consiliul Național de la Sinaia să mergem singuri, cu candidatura domnului președinte Ciucă la alegerile prezidențiale. În discuțiile din Coaliție, din martie, s-a stabilit un calendarmergand pe comasarea europarlamentarelor cu localele, urmând ca celelalte discuții să le avem după data de 10 iunie.

Cred că 9 iunie ne-a arătat și multe defecte ale acestei comasări în același timp și trenarea unor discuții post-alegeri.

Cred că atunci când fiecare partid se întâlnește la Sâmbăta de Sus sau la Poiana Brașov și stabileste că merge separat, atunci tot ceea ce s-a stabilit înainte, rămâne un pic în afara programului celor două partide.

Si cele 2, 3 întâlniri ale Coaliției, care au urmat, au rămas fără un un răspuns, urmând ca vineri să se ia o decizie finală, având în vedere că și 2 iulie este termenul limită când se poate da acea hotărâre de guvern.

Partidul Național Liberal a decis să meargă separat în alegeri prezidențiale, până în acest moment, și în același timp să avem niște alegeri la termen sau poate o dată intermediară, 27 octombrie cu 10 noiembrie. Aceasta este varianta cu care a mers Partidul Național Liberal în ședința de Coaliție de astăzi.

Discuții au fost tot timpul. Dacă ne aducem aminte, înainte de martie, când se stabilea data alegerilor locale comasate cu europarlamentare, premierul Marcel Ciolacu spunea, înainte întâlnirilor din Coaliție, ca va ieși și cu un calendar și calendarul va fi: în septembrie prezidențialele și în decembrie parlamentarele.

Nu cred că au existat discuții înainte, la nivel de Coaliție, ca să putem decide încă dinainte aceste date. Vom monitoriza tot ceea ce înseamnă listă comună, fiindcă s-a decis atunci europarlamentare cu listă comună, o listă comună la prezidențiale, listă comună tandem președinte-premier și la parlamentare.

În toate discuțiile de la Sâmbăta de Sus și de la Poiana Brașov, cred că cel puțin pentru prezidențiale nu se discută de o listă comună, în acest moment. Dar rămâne deschisă-oferta Partidului Național Liberal că aceste alegeri prezidențiale să fie la data constituțională, în noiembrie sau chiar și la o dată intermediară, în octombrie”, a spus vicepreședintele PNL, Nelu Tătaru.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: