VIDEO Coldea, artizan al creării USR-ului? Dan Bucura, jurnalist: Combinații bolnăvicioase

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat în cadrul emisiunii Puterea știrilor, jurnalistul Dan Bucura a comentat ultimele știri legate de scandalul Coldea.

„După ieșirea sa din câmpul tactic și din serviciul de informații general, îl găsim pe generalul Coldea în tot felul de combinații bolnăvicioase pe el sau firmele lui. Informațiile, așa cum le-ați avut și voi au fost că ar fi vorbit și despre lucruri care se întâmplă în parohia actualului primar Alen Coliban la Brașov. Desigur, procurorii deocamdată nu sunt așa generoși ca în alte vremuri, când aflam aproape live totul, dar poate e mai bine. Adică să meargă pe modul silențios, dar să meargă cu motoarele turate la maxim. Din punctul meu de vedere, s-a cam terminat, a căzut un mit și asta e foarte important. Mitul gol al  securistului care niciodată nu-i atins de nimeni, și de nimic.

Legat de posibilitatea ca după alegeri să cadă mai multe capete, jurnalistul este de părere că, după 9 iunie, vor ieși la iveală multe legături între cei abonați la contractele cu statul.

„Senzația mea e că se vor întâmpla lucruri și vor apărea și aceste legături bolnăvicioase ale celor care se mufaseră cumva la acest serviciu paralel de informații de făcut bani. O să vedeți că oamenii ăștia n-au stat deloc. Adică gândiți-vă, se presupune că în timpul serviciului n-ai avut nicio treabă cu business-ul. Ce om se apucă de mâine de business și ajunge să facă o cifră de afaceri de ordinul milioanelor într-un an sau doi? Nu știu. Luați pe oricine vreți, din orice domeniu, nu știu, luați un chimist, un profesor, ce vreți dumneavoastră, puneți-l la treabă. Nu faci milioane într-un an cifră de afaceri, pentru că domnul Coldea a făcut, , nu sunt legende, sunt date de la Registrul Comerțului, la Finanțe, a afirmat jurnalistul.

În continuare, spune invitatul, nu este posibil să faci asemenea sume altfel decât cu ajutorul unor partide politice.

„Lucrurile vor ieși la iveală, poate vom afla și noi cât de mult legendă sau realitate este în povestea asta în care, spun mulți, Coldea este artizan al creării USR-ului și că este tăticul lor la origini, că el i-a creat și aruncat pe piață, nu știu, deocamdată, e o legendă, dar totul se leagă și o să tot vedem: că e Allen Coliban, ba că e ăla, că e ăla, poate o să punem cap la cap și o să înțelegem că nici partidele astea ne-au apărut așa din spuma mării și că tot securiștii de ritm nou sau vechi sunt în spate. Deocamdată ne uităm, vedem când se termină campania, dar circul sigur nu s-a încheiat”, a încheiat Dan Bucura, contactat prin telefon.

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: