Skip to content
Politică

VIDEO Consecvența anti-sistem a lui George Simion. ”Prezentul e despre politică. A prins un curent anti-vaccinare și joacă pe el”

Facebook/george simion

”Prezentul e despre politică. De aceea a și captat atenția publică. A prins un curent anti-vaccinare și joacă pe el. L-a prins pe cel anti-Iohannis, joacă și pe el. Creste curentul anti-UE, va juca și pe el. Că să putem fi obiectivi, trebuie să facem abstracție de ideologie. N-o înghițim deloc. Dincolo de ideologie, al cui este Simon?”, se întreabă, într-o postare pe Facebook, Cezar Cristian Fanaru. El postează și trei clipuri mai vechi cu George Simion, susținând că liderul AUR ”n-a apărut ieri. Iar înainte de a întra în politică a avut o lungă perioadă de activism civic.”

Redăm postarea integrală: 

”Vă propun spre vizionare 4 filmulețe cu George Simion.

-Prima filmare este din 2008. George Simon avea 22 de ani. Disputa: Parlamentul dezbătuse un proiect de lege inițiat de Serban Nicolae prin care se urmărea ca fostii nomenclaturisti PCR, secretarii de partid, să fie exceptati de prevederile legii CSAS.

-A doua filmare este din 2009 (de ziua lui Iliescu)

-A treia filmare este din 2010 ( cu ocazia lansării unei cărți de către Ion Iliescu)

Disputa: Crimele de la revoluție și de la mineriade.
-A patra filmare este din 2016

Traian Băsescu și George Simion puneau la cale înființarea Ministerului Reunificării. George Simon spunea atunci: „Trebuie să reparăm nedreptatea făcută de cei doi criminali, Stalin și Hitler”.

Stiți părerea mea despre George Simion al prezentului. N-are rost să o reiau pentru contestatari, doar pentru a justifica postarea. Altceva vreau să scot în evidență. George Simon n-a apărut ieri. Iar înainte de a întra în politică a avut o lungă perioadă de activism civic.

Nu știu dacă George Simion plănuia să între în politică, dar e clar că a fost consecvent pe cărarea anti-Iliescu& crimele de la revoluție și mineriade. Privindu-i filmările atunci, poate mulți dintre voi l-ați și lăudat. N-am văzut nici un articol serios care să sape în trecutul lui. O investigație care să dezvăluie ceva, dacă e ceva dezvăluit în legătură cu trecutul.

De exemplu :

Dacă Simion a fost inventat de cineva, vreau sa aflu de către cine. Cu cine avea legături pe vremea aia? Mă refer la legături cu politicieni români sau străini. (nu ma interesează galeria de fotbal). Nu cred ca ar fi foarte greu de aflat, de deconspirat.

SAU

Dacă George Simion s-a inventat singur, din civism, iar ținta lui era sistemul, in fruntea căruia tronau comuniștii& securiștii lui Iliescu, ce s-a întâmplat între timp? Prea greu de crezut că a fost un simplu exaltat pe cont propriu și cu sângele fierbând.

Sunt convins că Traian Băsescu avea suficiente informații despre George Simon până în 2016. Atunci Traian Băsescu se afișa cu George Simion validându-l. Azi spune așa: „AUR este un partid de extremă dreapta, iar o izolare a acestei formaţiuni ar putea fi chiar o idee bună”. Nu zice rău, dar n-are greutate.

Sunt aproape convins că PMP ar fi întrat în Parlament dacă nu apărea AUR. Dacă va uitați pe date, veți constata că majoritatea alegătorilor PMP din diaspora au migrat către George Simion & AUR. Numărați câți parlamentari PMP au rămas fără scaune din cauza lui George Simion. Toți adică. E de înțeles de ce și-a schimbat Traian Băsescu discursul.

Revin la filmulețe și la trecut. Puteți spune cu certitudine că George Simion juca teatru? Eu as zice că nu. Prezentul e despre politică. De aceea a și captat atenția publică. A prins un curent anti-vaccinare și joacă pe el. L-a prins pe cel anti-Iohannis, joacă și pe el. Creste curentul anti-UE, va juca și pe el. Că să putem fi obiectivi, trebuie să facem abstracție de ideologie. N-o înghițim deloc. Dincolo de ideologie, al cui este Simon?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *