VIDEO Consilier Județean în Conflict cu AUR: Sunt oameni care au muncit, partidul le întoarce spatele

sursa: captura de ecran

Cu aproximativ o lună înainte de învestirea noilor consilieri județeni încă nu este clară configurația noilor aleși pentru mandatul 2024 – 2028. Ceva frământări politice sunt și în Alianța pentru Unirea Românilor în cazul consilierului județean ales, Eusebiu Cilibiu.

Tânărul inginer a candidat la alegerile locale din 9 iunie 2024 din partea AUR pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. De asemenea a fost locul 1 pe lista AUR pentru Consiliul Județean.

A ieșit pe locul trei, după candidatul PNL (Valeriu Iftime) și cel al PSD (Lucian Trufin), ambii având scoruri de puțin peste 41%, fiind diferențiați de aproximativ 200 de voturi.

Potrivit botosaneanul.ro, Eusebiu Cilibiu a fost votat de 14.266 de botoșăneni, la un procent de 8,57%, aproape triplu față de următoarea poziție, cea a candidatului USR care a adunat în jur de 5.300 de voturi (3,22%).

Pentru Consiliul Județean, AUR s-a poziționat tot pe locul 3 cu 7,99% după PSD (41,23%) și PNL (41,06%), și din nou la distanță față de poziția a patra.

Chiar și în aceste condiții și cu acest rezultat, după alegeri, Eusebiu Cilibiu s-a trezit că nu mai corespunde politicii AUR. Iar la acest moment, din calitatea sa de consilier județean ales așteaptă să depună jurământul.

În linii mari, AUR și-ar fi păstrat decizia de excludere din partid dar fără să emită și o comunicare oficială.

În aceste condiții, Eusebiu Cilibiu s-a regăsit în situația de a tranșa situația în instanță, măcar peste cei peste 14.200 de botoșăneni care i-au acordat votul.

„Vom vedea ce va decide instanța pentru că deocamdată partidul a ales să nu-mi acorde susținere politică pentru preluarea mandatului. În schimb, consider că nu am greșit cu nimic în calitatea mea de membru de partid, ca atare voi contesta această decizie”, a spus Eusebiu Cilibiu. 

Până la acest moment Eusebiu Cilibiu nu a primit decizia oficială de excludere din partid. Astfel că nu cunoaște motivele pentru care s-a apelat la această hotărâre radicală care îl vizează în condițiile în care, chiar și după anunțul verbal al retragerii calității de membru, el a rămas fidel partidului.

„Doar ce s-a vehiculat în presă, după cum bine știți și dv., și anume că a fost exclus. Nu mi s-a comunicat absolut nimic, statutul partidului și regulamentul de funcționare al juriilor de onoare și codul de etică prevăd foarte clar în ce condiții poate fi exclus un membru de partid. Lucru care, nu știu, s-a întâmplat, nu s-a întâmplat, cert este că mie nu mi s-a comunicat absolut nimic”, a declarat consilier județean AUR. 

A trimis inclusiv scrisori cu confirmare de primire către Filiala Județeană AUR Botoșani dar și către conducerea națională a partidului, pentru a afla în baza cărei prevederi din statut a fost luată decizia de excludere.

Până la primirea unui răspuns, în calitatea sa de consilier județean ales și-a depus dosarul la instanță, pentru validare. Fără actul de susținere de la partid, evident.

„Sunt termene clare prevăzute de lege, începând cu data de 27 septembrie partidul a avut la dispoziție trei zile în care să trimită lista cu cei care își vor prelua mandatele. Și tot din data de 27 consilierii județeni declarați aleși, în cazul meu sunt declarat ales, au la dispoziție 15 zile în care să depună dosarele de candidat, documentele prevăzute de lege. Eu am depus acest dosar din care evident lipsește adresa partidului că sunt membru și urmează să vedem ce hotărăște Tribunalul Botoșani”, a declarat Eusebiu Cilibiu. 

Cazul Eusebiu Cilibiu de la Botoșani nu ar fi însă unul singular. Mai există și alte situații în țară în care s-ar fi renunțat la anumiți membri care au avut calitatea de candidat la alegerile locale din 9 iunie și care susțin că nu au avut rezultate rușinoase, ci s-au încadrat în media națională a partidului.

„La nivel național sunt foarte multe cazuri, Giurgiu, Bistrița, sunt multe județe. Chiar și la nivel local, sunt colegi aleși pe mandate de consilieri locali care, fără nicio explicație nu au primit acest sprijin politic pe care trebuiau să-l primească cum era firesc și logic. Toți au muncit, toți au cheltuit, au alergat, au făcut tot ce au putut pentru partid. Dintr-o dată partidul le arată spatele. Instanța se va pronunța și probabil va fi decizia cea dreaptă”, a spus Eusebiu Cilibiu.  

De cealaltă parte, Ariadna Cîrligeanu, coordonatorul județean al AUR Botoșani susține că partidul își menține în continuare decizia.

„Dumnealui face toate demersurile legale și necesare, vă dați seama, dar desigur este dreptul fiecăruia să facă. Dar noi ne menținem poziția”, declară Ariadna Cîrligeanu, coordonator AUR Botoșan.

Mai departe, despre motivele excluderii și alte proceduri din statut, potrivit liderei AUR de la Botoșani, acestea urmează a fi comunicate de forurile centrale abilitate pentru astfel de situații.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: