George Tuță, noul primar ales al Sectorului 1, a subliniat în cadrul emisiunii Puterea Știrilor că prima sa prioritate va fi consolidarea clădirilor cu risc seismic și investițiile în educație. Acesta a criticat lipsa de acțiuni concrete din partea administrațiilor anterioare și a promis programe clare și eficiente.
„În afară de inițiativele private și de administrarea municipală de la nivelul Capitalei, în ceea ce privește consolidările clădirilor cu risc seismic, n-au fost alte preocupări, doar chestiuni publice prezentate pe facebook, dar consolidarea efectivă nu se face pe rețelele de socializare. Trebuie să existe niște programe clare acum, în această perioadă lucrăm la diverse acțiuni și activități pe care le putem propune în momentul în care ajungem la Primărie, când ai documente pe care le poți consulta în mod oficial și ai datele reale și atunci poți să definitivezi activitățile pe care vrei să le faci. Dar eu îmi doresc să existe un dialog cu proprietarii clădirilor acestea care sunt multe din zona patrimoniului, fie că vorbim de Calea Griviței, unde ai foarte multe clădiri care au o strânsă legătură cu artele, în care putem să revitalizăm întreaga zonă.
Acolo se construiește un teatru privat, un teatru independent la care alte administrații au pus umărul. Administrația Primăriei Sectorului 1 nu a făcut acest lucru. Eu mi-aș dori să susținem și noi această inițiativă, că la urma urmei este un beneficiu de care întreaga societate va beneficia. Deci vom avea un program care să urmărească și bonificații pentru cei din zona privată care demarează astfel de proiecte. Vom avea și o analiză clară pe tot ce înseamnă clădiri publice și aici mă refer la școli și la spitale care sunt unele neexpertizate, altele expertizate și nu s-a făcut nimic. Și aici mă refer clar la Liceul Nicolae Iorga, care are o sală de sport de 3 ani de zile cu risc seismic 2, care trebuie demolată și construită o sală de sport nouă. Nu s-a făcut absolut nimic în acest mandat.” a spus noul primar al Sectorului 1.
George Tuță și-a exprimat dorința de a aduce schimbări semnificative și de a asigura un mediu sigur și educațional de calitate pentru toți locuitorii Sectorului 1. De asemenea, pentru realizarea acestor proiecte este necesară menținerea bugetului pentru educație la un nivel constant, în jur de 100 de milioane de euro, și a subliniat că acesta nu ar trebui micșorat.
„Noi am tot solicitat, am alocat fonduri în Consiliul Local pentru aceste lucruri, însă din partea primăriei nu s-a întâmplat nimic.
Banii au fost alocați educației, însă modul acesta în care renunți la orice responsabilitate, că nu poți pune în cârca unui director de școală să construiască o sală de sport. Avem în continuare trei bazine de înot în curțile a 2-a școli din Sectorul 1, în care doamna Armand a plasat responsabilitatea inițial la directorul școlii și abia acuma intrăm într-o logică. De curând, cei de la primărie au aplicat pentru autorizația pentru a avea toate documentele și mi-aș dori tare mult ca atunci când începe școala, copiii să poată beneficia de aceste spații.
În bugetul pe care l-a alocat în mod constant Primăria, care e în jur de 100 de milioane de euro cred că n-ar trebui micșora sub nicio formă. E o investiție în viitor și investiția în educație trebuie să fie vizibilă, dar nu trebuie să limiteze la nu știu, cărămidă și mortar. Trebuie să avem și programe pentru tinerii în care să susținem concursuri.” a declarat Tuță.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News