VIDEO Cristian Bușoi: Tătaru beneficiază de prezumția de nevinovăție, însă PNL a luat decizia politică potrivită

Cristian Bușoi, invitat Puterea Știrilor 14.10

Înaintea ridicării imunității parlamentare, Nelu Tătaru, fost ministru al sănătății și fost deputat PNL, a negat acuzațiile privind luarea de mită de la pacienții din Spitalul Huși. În ce privește declarația potrivit căreia era urmărit în spital de ceva vreme de „băieți cu ochi albaștri”, Cristian Bușoi, spune că vom afla mai multe după analiza probelor și audierea martorilor.

„Ceea ce însă avem astăzi este, fără doar și poate, un caz care produce nemulțumirea în rândul opiniei publice, readuce, din păcate, atenția asupra unei practici care, în opinia mea, s-a mai diminuat în ultimii ani, de când au crescut salariile în sistemul medical și de când, mă rog, anumite instituții ale statului au mai făcut anumite descinderi și anchete care au mai temperat anumite situații, dar n-a dispărut cu totul. Trebuie în continuare să milităm pentru ca acest gen de situații cu care pacienții se confruntă să nu mai existe în sistemul medical, în paralel cu îmbunătățirea condițiilor din spitale, investiții din fonduri europene, creșterea constantă a salariilor, a veniturilor(…) Strict legat de situația domnului Tătaru, Partidul Național Liberal a luat niște decizii. Nu înseamnă că nu ține cont de prezumția de nevinovăție. Ne dorim ca fostul nostru coleg să își dovedească în final nevinovăție, așa cum susține astăzi și, evident, trebuie să luăm în calcul încă o dată prezumția de nevinovăție și să îi dăm dreptul să se apere și public, și în instanță. Dar domnia sa nu mai este președinte PNL Vaslui și în ceea ce privește ridicarea imunității pentru percheziții informatice sau orice altceva dorește să facă procurorii ca și acte de a cerceta și de a afla adevărul. Pnl va vota pentru încuviințarea cererii. Din punctul acesta de vedere, lucrurile sunt clare, așa cum a fost dintotdeauna”, a afirmat vicepreședintele PNL, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

Întrebat de ce a fost deschis dosarul acum, în mijlocul campaniei electorale și cât de plauzibil este scenariul prin care să i se fi întins o capcană medicului Nelu Tătaru, invitatul spune că nu avem încă un răspuns convingător.

„Ce s-a întâmplat între 3 iunie și acest moment? Pentru că dacă într-adevăr lucrurile stăteau așa și erau atât de clare dovezile, plus înțeleg că au fost și investigatori sub acoperire, se putea inclusiv proceda la un flagrant care ar fi închis orice fel de discuție de genul celei pe care o avem astăzi, dacă într-adevăr s-ar fi întâmplat acel lucru și s-ar fi văzut clar că este vorba exact de situația pe care o descriu procurorii. Ce s-a întâmplat între iunie și octombrie? De ce chiar în pragul campaniei electorale? E o întrebare la care eu personal nu am un răspuns. Cred că oamenii sunt mai puțin interesați de această întrebare, cât de faptul că în cazul în care planează anumite suspiciuni vor să vadă partidele politice că lasă justiția să-și facă datoria fără interferențe”, a subliniat  liberalul.

Acesta a adăugat și faptul că este de părere că Nelu Tătaru nu a condiționat actul medical și că, evident, nu avea nevoie de găini și de diferite sume de la pacienți.

„Sper să nu fi fost doar niște provocări, dar cel puțin din comunicările și din ceea ce s-a prezentat public, Partidul Național Liberal nu avea altceva de făcut decât să fie de acord cu ridicarea imunității, pentru că așa făcut-o întotdeauna, în orice caz, chiar dacă în multe cazuri s-a dovedit în final că s-a terminat cu o altă soluție decât cea propusă de către Parchet. În al doilea rând, nu ne puteam în acest moment permite ca la filiala Vaslui să planeze o astfel de suspiciune și, evident, PNL a luat decizia politică corespunzătoare”, a explicat Cristian Bușoi.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: