Skip to content
Sport

VIDEO Cum arată sectorul unde stau cetățenii din Qatar la meciuri

YOUTUBE

Pentru mulți dintre cei care au ajuns, la Doha, pentru Cupa Mondială, impactul cu viața de aici poate fi plin de surprize și, uneori, amuzant. Pentru că e o diferență culturală uriașă comparativ cu Europa, de pildă. Ceea ce se reflectă în tot, inclusiv în ceea ce se petrece pe stadioanele turneului final, potrivit adevarul.

Aici, atmosfera e una pur orientală! Și organizatorii au ținut să păstreze multe elemente dintre cele care țin de viața de aici. De pildă, cetățenii din Qatar, care au cumpărat bilete la meciurile Mondialului, ocupă sectorul destinat familiilor. Aici, publicul e format exclusiv din localnici. Vorbim despre bărbați îmbrăcați cu haine tradiționale, de femei care poartă niqab (n.r. – au fețele acoperite, doar ochii se văd) și de mulți, mulți copii, având în vedere că, în această zonă a lumii, familiile sunt încă foarte mari! În plus, în sectorul „Family“ se simte din plin mirosul parfumurilor scumpe, orientale, de mii de euro.

O imagine impresionantă din această zonă a fost la meciul de deschidere, Qatar – Ecuador (0-2), atunci când qatarezii s-au ridicat în picioare, cu mic, cu mare, și au cântat cu patos imnul lor național, după cum se poate vedea mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *