VIDEO Cum vrea Adrian Vigheciu, candidatul PNL – PSD, să schimbe Sectorul 5: Sloganul meu e „Primărie fără cumetrie”

Foto PS News

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria Sectorului 5, Adrian Vigheciu, invitat la emisiunea “Puterea Știrilor” cu Marinela Angheluș susține că Sectorul 5 „se vede că se dezvoltă doar din bani locali, doar din taxele și impozitele luate de la cetățeni”.

„Sloganul meu de campanie este „Primărie fără cumetrie” și asta vreau să ducă oamenii, cu gândul la următoarea idee: că nu este un atac la persoană și este un atac la un mod de a face administrație publică locală în România. Din punctul meu de vedere trebuie să aducem în București niște mecanisme europene de a face administrație.

Trebuie să începem să coordonăm după organigrame, după proceduri, după decizii, să facem investiții cu fonduri europene, cu fonduri de dezvoltare care sunt la nivel național. Din păcate, astăzi, din punctul meu de vedere, este cât se poate de vizibil și asta o spun ca specialist în administrație, că mergând prin București observ o carie: aceasta este Sectorul 5. Uitați-vă că Sectorul 1: datorită banilor mulți a dezvoltat în ultimii 20 de ani. Sectorul 3, Sector 4, sunt într-un avânt.

Sectorul 5 se vede că se dezvoltă doar din bani locali, doar din taxele și impozitele luate de la cetățeni

Foarte logic de observat acest deznodământ mai puțin fericit, prin prisma faptului că Sectorul 5 are cea mai puțină populație din București și veniturile nu sunt tocmai fericite. Și atunci, neavând proiecte de investiție făcute pe fonduri europene, pe împrumuturi internaționale, pe PNRR, pe Anghel Saligny, sectorul a rămas la nivelul anilor ’90.

Fiica mea are 10 ani și a început să învețe despre internet și mi-a explicat în urmă cu câteva zile despre ceea ce înseamnă satul global, și anume faptul că cineva dacă postează ceva, chestia asta se răspândește la nivel global. Ei bine, cam asta este și efectul. Din Sectorul 5 se prezintă o piațetă sau intersecție și oamenii ajung, care nu stau în Sectorul 5, să-și imagineze că este lapte și miere peste tot.

Fac o diferență foarte clară între ceea ce înseamnă a fi implicat și ceea ce înseamnă a fi eficient și eficace, pentru că rezultatele se văd la sfârșitul unui an sau al mandatului sau al unei perioade de evaluare.

Rezultatele trebuie să însemne: numărul de blocuri reabilitate termic, numărul de școli modernizate, numărul de bulevarde supra-lărgite sau reamenajate, numărul de beneficiari în zona de asistență socială, numărul de evenimente culturale. Lucrurile acestea lasă de dorit în Sectorul 5. Sectorul 5 este codaș și la aceste capitole și asta nu o spun eu, lucrurile acestea se văd în cifre.

Sectorul 5, repet, este codaș la ceea ce înseamnă nivelul bugetului alocat pentru un sector în București, nivelul fondurilor europene atrase la la nivel de capital”, a spus Adrian Vigheciu .

Există determinarea colegilor liberali care își doresc să pună osul la treabă în Sectorul 5

 PNL-ul nu a avut niciodată primar în Sectorul 5. Colegii din PNL vor să se implice în așa fel încât și vocea lor să fie simțita la nivelul Consiliului Local și acest lucru mă duce cu gândul la faptul că vor fi parteneri serioși pe durata întregului mandat(…).

Atât primarul are nevoie de un Consiliu Local, cât și Consiliul Local, este mai bine reprezentat printr-un primar care face treabă și vine în fața consiliului cu proiecte sănătoase și beneficii pentru comunitate.

Nu există în momentul de față niște sondaje finalizate, cu atât mai mult cu cât au existat și schimbarea de la nivelul municipalității și situația de la nivelul Bucureștiului impactează direct și situația de la nivelul sectorului. În momentul de față există cercetări aflate în curs”, a declarat Vigheciu.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: