VIDEO Cum vrea să schimbe George Tuță Sectorul 1: Trei soluții rapide pentru locuitorii din cartierul Greenfield!

George Tuţă
Sursă foto : PNL Media / George Cristian Tuţă

În perioada următoare, emisiunea Puterea Știrilor își propune să afle care sunt planurile pentru dezvoltarea capitalei de la candidații la primăriile de sector. George Tuță, prezent în studioul emisiunii a vorbit despre felul în care va arăta Sectorul 1 dacă acesta va fi ales primar. Una dintre primele probleme care ar trebui rezolvate este, spune jurnalistul Dan Bucura, accesul în Greenfield.

„Am trei soluții rapide care se pot face și nu am stat degeaba. Deja am lucrat cu Compania Națională de Autostrăzi, care administrează DN1 și cu Primăria Capitalei, cu Stelian Bujduveanu, viceprimarul, pentru a reconfigura intersecția de la Aleea Teișani, singurul acces de fapt, pentru o populație de 5000-6000 de oameni. Primul lucru care se poate face rapid este o reconfigurare, un sens giratoriu, ca oamenii de acolo să aibă un flux de a ieși de pe aleea respectivă fără a mai avea conflicte de trafic. Deja sunt indicatoarele făcute, mai e nevoie de un aviz. La urma urmei, DN1 și centura sunt niște obiective importante pe care nu poți să le faci după ureche. S-au făcut studii de trafic care au stat la baza acestei decizii. Deci fluidizarea este un lucru care se poate face rapid. Al doilea lucru este grădinița și școala din Greenfield, al căror buget l-a tăiat doamna Armand de 11 ori. Acum ne anunță că este o reușită, un timp record ca după 3 ani de zile să demarăm acest proiect al școlii de acolo”, a arătat George Tuță, candidat la Primăria Sectorului 1.

Acesta a explicat că în Consiliul Local, colegii săi au bugetat în fiecare an școala din Greenfield și că primarul Armand avea autorizație de construire și ar fi putut să le dea oamenilor de acolo posibilitatea să nu mai iasă din cartier, la orele de vârf, să-și ducă copiii la școală sau grădiniță.

„De asemenea, drumul prin pădure. Aici sunt în discuții cu cei de la Romsilva pentru a găsi o soluție temporară pentru a facilita accesul acestor oameni către civilizație, pentru că așa cum bine ziceți, sunt izolați de o stradă de 8 metri. De asemenea, în proiectul pe care vreau să îl pun în aplicare, este accesul paralel cu linia de cale ferată pentru a pentru a avea un acces și în zona din Voluntari, unde foarte mulți lucrează și sunt interesați pentru a construi în această zonă. Tot la nivel de PUZ este la Nicușor Dan un o altă trecere la nivelul căii căi ferate care să ajungă în Otopeni pe sub podul Hobana. Acolo nu există o soluție unică pentru acei oameni. Trebuie să existe un mix de soluții care să le rezolve oamenilor problemele și nevoile de care au nevoie. Mi se pare o obrăznicie din partea autorităților că nu a făcut nimeni absolut nimic pentru acești oameni care de un an și jumătate, de când este drumul blocat pe la Zoo, nimeni nu a mișcat un deget în acest sens. Avem de curând, de la începutul anului, după ce am discutat soluțiile acestea cu DN1, poliția care dirijează acolo traficul și mai fluidizează traficul”, a mai arătat liberalul.

Zona aceasta, a subliniat George Tuță, este una specială, având nevoie de investiții majore. Un alt blocaj întâlnim și în chestiunea Podului Constanța unde, de asemenea, nu există o soluție tehnică aprobată.

„E doar un studiu de fezabilitate care înțeleg că, acum, din disperarea electorală, este propus de Nicușor Dan, dar cred că este important ca acolo să avem cât mai multe posibilități de acces și soluția pe care o propun este cea legată de radiale. Această doamnă Clotilde Armand a întârziat efectiv radialele care vor conecta centrul orașului de autostradă. Sunt singurele două radiale care sunt astăzi blocate”, a explicat George Tuță, candidat din partea PNL la Sectorul 1 al Capitalei.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL