VIDEO CUTREMURĂTOR! Imnul României, cântat ca niciodată. Peste 35.000 de români au intonat „Deșteaptă-te, române!”

Sursa foto: prosport.ro

Selecţionata României s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, din postura de câştigătoare a Grupei E, după 1-1 (1-1) cu Slovacia, miercuri seara, pe Frankfurt Arena.

După ce au făcut senzație la meciurile cu Ucraina și Belgia, fanii români au ieșit la rampă și în momentul intonării imnului României, chiar de Ziua Drapelului Național. La fel s-a întâmplat și cu jucătorii care au cântat din toți plămânii fără oprire „Deșteaptă-te, române!”.

Tricolorii au trecut pentru a doua oară de faza grupelor, după ediţia din 2000, însă acum au reuşit să termine pe primul loc.

Slovacia, care s-a calificat şi ea în optimi, de pe locul al treilea, a deschis scorul prin Ondrej Duda (24), dar România a egalat din penalty, prin Răzvan Marin (37).

Echipa antrenată de Edward Iordănescu a avut prima ocazie clară a partidei (11), Raţiu a şutat la colţul lung din stânga, însă a respins Dubravka, iar Hagi a trimis apoi peste poartă.

Răzvan Marin (13) a şutat din lovitură liberă de la 28 de metri, dar pe lângă ţintă.

Slovacii au fost periculoşi prima oară în min. 22, la o fază fixă, când Haraslin a executat o lovitură liberă cu efect, iar balonul a trecut puţin pe lângă bară, nefiind atins de vreun jucător.

Stanciu (23) a tras de la 22 de metri, dar Dubravka a prins mingea.

În min. 24, Duda a reluat cu capul centrarea cu boltă a lui Kucka, profitând de ezitarea defensivei noastre.

România a acuzat o perioadă şocul primirii golului, dar treptat a revenit în meci şi Raţiu (33) a prins un şut bun de la 20 de metri, reţinut în doi timpi de Dubravka.

În min. 34, Hagi a fost faultat de Hancko la limita careului, arbitrul a dictat lovitură liberă, dar a arbitrajul video a schimbat decizia în penalty, deoarece infracţiunea a fost pe linie. Răzvan Marin (37) a transformat impecabil şi a egalat.

România a avut o şansă bună de a marca în finalul primei reprize, pe contraatac, dar Drăguş a fost egoist şi a şutat pe lângă.

În partea secundă, Haraslin (52) a avut o oportunitate bună, dar şutul său la colţul scurt a fost prins de Niţă.

Cele două echipe nu au riscat foarte mult, dar şi aşa şi-au mai creat ocazii de gol. Răzvan Marin a şutat de la 16 metri (61), dar Dubravka a respins. Drăguş a trimis puţin peste poartă (61).

Slovacia a avut o mare ocazie în min. 64, dar Niţă a respins cu piciorul şutul lui Strelec de la 15 metri.

Foarte periculos a fost şi şutul lui Haraslin (65), cu efect, puţin pe lângă bara a doua.

Ultima jumătate de oră a fost fără evenimente, ambele echipe consimţind că rezultatul de egalitate le avantajează în balanţă cu riscul primirii unui gol.

România, care va juca în optimi pe 2 iulie, cu a treia clasată din Grupa A, B, C sau D, nu va putea conta în acel meci pe Nicuşor Bancu, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Slovacia – România 1-1 (1-1)
Au marcat: Ondrej Duda (24), respectiv Răzvan Marin (37 – penalty).
Frankfurt Arena
EURO 2024 – Grupa E

Au evoluat echipele:
Slovacia: 1. Martin Dubravka – 2. Peter Pekarik (6. Norbert Gyomber, 90+2), 3. Denis Vavro, 14. Milan Skriniar (căpitan), 16. David Hancko – 19. Juraj Kucka, 22. Stanislav Lobotka, 8. Ondrej Duda (21. Matus Bero, 90+2) – 26. Ivan Schranz (20. David Duris, 78), 18. David Strelec (9. Robert Bozenik, 70), 17. Lukas Haraslin (7. Tomas Suslov, 70). Selecţioner: Francesco Calzona.
Rezerve neutilizate: 12. Marek Rodak, 23. Henrich Ravas – 4. Adam Obert, 15. Vernon De Marco, 25. Sebastian Kosa, 5. Tomas Rigo, 11. Laszlo Benes, 13. Patrik Hrosovsky, 24. Leo Sauer, 10. Lubomir Tupta.
România: 1. Florin Niţă – 2. Andrei Raţiu, 3. Radu Drăguşin, 15. Andrei Burcă, 11. Nicuşor Bancu – 6. Marius Marin – 10. Ianis Hagi (20. Dennis Man, 66), 18. Răzvan Marin (4. Adrian Rus, 86), 21. Nicolae Stanciu (căpitan), 17. Florinel Coman (23. Deian Sorescu, 58) – 19. Denis Drăguş (9. George Puşcaş, 67). Selecţioner: Edward Iordănescu.
Rezerve neutilizate: 12. Horaţiu Moldovan, 16. Ştefan Târnovanu – 5. Ionuţ Nedelcearu, 22. Vasile Mogoş, 24. Bogdan Racoviţan, 8. Alexandru Cicâldău, 14. Darius Olaru, 26. Adrian Şut, 7. Denis Alibec, 13. Valentin Mihăilă, 25. Daniel Bîrligea.

Arbitru: Daniel Siebert; arbitri asistenţi: Jan Seidel, Rafael Foltyn; al patrulea oficial: Felix Zwayer (toţi din Germania)
Arbitru video: Bastian Dankert (Germania); arbitri asistenţi video: Christian Dingert (Germania), Massimiliano (Italia)
Cartonaşe galbene: Hancko (35), Burcă (45+1), Bancu (45+4), Iordănescu (55), Puşcaş (88), Duda (90+1).

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: