VIDEO D. Mardarovici: Primarul general a făcut niște lucruri din inerție, însă nu a inițiat niciun proiect

Recent, primarul Capitalei, Nicușor Dan, și-a prezentat public realizările, printre care achiziția de troleibuze, autobuze și tramvaie, finalizarea Podului de la Doamna Ghica, precum și marile planuri de infrastructură din oraș.

„Ceea ce nu a menționat primarul este faptul că o licitație a durat doi ani în Henri Coandă și oamenii că oamenii aceia în continuare trăiesc într-un șantier. Motivul – ca să nu piardă fondurile europene, pentru că în 3 ani nu a făcut nimic. Un contract care stătea pe masă l-a reeșalonat pe alte fonduri, dar neaccesând fondurile la timp, practic a pierdut oportunitatea de a lua încă 200 de milioane de euro. Asta el nu menționează. Cert este că da, primarul general a făcut niște lucruri prin natura inerției, însă nu a inițiat niciunul dintre proiectele despre care vorbește„, a afirmat Diana Mardarovici, consilier general la Primăria Capitalei.

În ce privește metoda de ignorare a unor sume reprezentând datorii și neincluderea acestora în buget, aceasta este una veche, deseori folosită de Gabriela Firea.

„Ce a făcut primarul ca să-și îmbunătățească ratingul nu este neapărat un lucru rău. El a dat banii la timp privaților, dar ca să dea banii la timp privaților, pentru că nu sunt suficienți bani la Primăria Generală a ales să amâne la plată toate companiile care sunt în acționariatul Consiliul General, deci practic el amână la plată. Faptul că tu, atunci când primești factura de la Enel, o rupi și o arunci, nu înseamnă că ea nu e acolo. Rostogolirea de datorii și pur și simplu neînregistrarea lor contabilă. Este o metodă veche folosită în București și de Firea. Deci nu, nu, nu e o noutate, din păcate este dezamăgitor faptul că primarul nou, care a venit cu alte ambiții și alte pretenții și alte promisiuni, folosește aceleași metode vechi”, a mai completat consilierul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: