VIDEO Dan Bucura, despre liderii Alianței Dreapta Unită: Joacă într-o comedie foarte reușită

Biroul Electoral Central a decis recent respingerea alianței formate din USR, PMP și Forța Dreptei. Motivul, PMP are probleme întrucât în acte are un președinte, respective Cristian Diaconescu în timp ce protocolul de formare a Alianței Dreptei Unite a fost semnat de Eugen Tomac.

Despre lovitura primită de aceasta, a vorbit Dan Bucura, jurnalist.ro, în emisiunea Puterea Știrilor, realizată de Marinela Angheluș.

„Îi urmăresc cu mare atenție pe cei trei lideri ai Alianței Dreapta Unită. Vă mărturisesc că îi văd zi de zi sau oră de oră încercând să ia cu succes locul celebrelor personaje hollywoodiene, Stan și Bran. Nu mai sunt două personaje în Cascadorii râsului, sunt trei. Și, mai exact, sunt cei trei lideri. Acum, dincolo de ceea ce a subliniat corect premierul Ciolacu da, ironia sorții, am ajuns să-i dau dreptate lui Ciolacu. Dar chiar are dreptate omul. Sunt șapte judecători care, cu mintea lor limpede, au luat o decizie. E greu să credem că îi influențează Ciolacu, Ciucă, Bucura, Popescu, Ionescu sau cine vreți, sunt șapte. Dincolo de litera legii, să spunem așa, văd încă o dată cum, cu obtstinație, cu încăpățânare maximă, cei trei noi cascadori ai râsului țin să se facă de râs și să ne facă să râdem de la ora la oră. Adică vorbim de un partid, și anume USR-U, care, prin natura lui, s-a născut când s-a născut el, taman pe acest discurs: jos labele de pe justiție. Și această sintagmă celebră, justiția e sfântă și toți oamenii răi, toți cei care au încercat să o siluiască trebuie să facă un pas înapoi. Așa s-a născut USR-ul”, a explicat jurnalistul.

Făcând referire la cartea lui Cristian Ghinea, în care apără justiția și DNA-ul, jurnalistul amintește faptul că în momentul în care justiția a început să cerceteze diferite dosare în care sunt implicați, de exemplu, Vlad Voiculescu, Clotilde Armand, aceasta nu mai este independentă.

„A deventi, între timp, justiția, ticăloasă? (…) Revenind la decizia BEC, știau și ei că Eugen Tomac are această problemă de legitimitate. Adică: are partidul, n-are partidul, acestea sunt realități. Adică lupta asta în instanță nu-i de ieri, știau cu cine s-au asociat, (…)”, a mai afirmat jurnalistul.

În ce privește excluderea PMP, Dan Bucura recunoaște că este o nedreptate față de liderul partidului, care a adus primari, europarlamentari, experiență, însă și că problemele privind statutul nu pot fi ignorate.

„Situația domniei sale nu se poate rezolva decât tot în instanță, în instanța aia pe care și domnii de la USR și chiar și Ludovic Orban nu o  slăbesc și spun jos labele de pe ea, hai să o lăsăm să-și facă treaba și să luăm labele de pe ea. Este ridicol modul în care pun astăzi problema. Cum de îdrăznește cineva să sesizeze o posibilă ilegalitate? Păi, tot așa, pe voi trei, dar mai ales Drulă, că îl văd la voi în mijloc. Aici, așa v-ați ridicat, sesizând, reclamând, spunând totul. Adică nu voi făceați sesizări la instanțe, la Curtea de Conturi ? Asta e esența democrației” subliniază Dan Bucura.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: