VIDEO Dan Bucura, jurnalist: USR ar fi obținut un scor mai bun la alegeri fără să intre într-o alianță

Sursa foto: Dan Bucura

Care au fost beneficiile constituirii Alianței Dreapta Unită pentru Uniunea Salvați România, ce șanse ar fi avut formațiunea fără să se asocieze cu PMP și cu organizația condusă de Ludovic Orban sunt întrebări la care a răspuns jurnalistul Dan Bucura, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

„Cu siguranță da, ar fi obținut un scor mai mare la alegeri. Păi, când tu-l vezi pe Traian Băsescu că vine și spune votați Clotilde Armand, votați-l pe nu știu care, tot același Traian Băsescu spunând cu un an în urmă sau cu un an în urmă, că USR e un partid extremist… Păi, ce să gândesc eu, votant user, să zicem? Dacă mă regăseam eu în partidul ăsta și acuma îl văd pe Traian Băsescu cum îmi dă sfaturi electorale… Păi mă enervez, măcar stau acasă. Îl mai aveți și pe Orban care, la fel (…) ca o floare, vrem și noi ceva să ronțăim, că nu mai avem nimic, nu mai ne dați și nouă, măcar două posturi acolo. N-ai ce să faci cu ei. Sunt trecutul, oamenii ăștia nu înțeleg că sunt trecutul și de-aia ajunge o Șoșoacă… Hai să spunem și asta că e important. De-aia ajunge o Șoșoacă să ți-i alinieze pe toți, să facă militărie cu ei la alegeri. Ăștia adică bolovan de genul ăsta. Păi genul ăla, tu, Ludovic Orban, mare prim-ministru, ai condus România, ai fost… și vine aia și te îngroapă electoral. Adică aia pe persoană fizică are de zece ori cât partidul tău”, a afirmat jurnalistul.

Legat de faptul că Eugen Tomac a obținut un mandat de europarlamentar în timp ce partidul lui Ludovic Orban, Forța Dreptei, nu a realizat pragul necesar, jurnalistul arată că cei de la USR și-au urmat propriul plan:

„Asta a fost alianța USR-ului. Stăteau pe la 12-15% și atunci doi șmecheri și-au rezolvat problemele lor electorale. Șmecheri au fost Tomac și cu Orban. Orban a vrut să aibă și el  ceva, că era la 1% , să ne amintim. Forța Dreptei, până să se unească în mariajul acesta, era la 1%”

Referitor la faptul că Vlad Voiculescu a obținut un mandat de europarlamentar, jurnalistul este de părere că acesta merge la Bruxelles pentru a pune capăt dosarului privind vaccinurile din pandemie.

„Se duce să închidă povestea cu vaccinurile…Uite, mi-au făcut ăia dosar pe-acolo… să o certe pe Ursula. Habar n-am, măi, salvați-mă de acolo, uite ce spun că am fi făcut, că aș fi penal. Eu nu sunt penal. Eu  tot ce am făcut am făcut pe comision, am făcut pe contract, pe altceva, nu pe astea, penal… Ajungem la discuția cu cu justiția de care mă întrebase inițial. Și asta cred că a cântărit enorm în rezultatul prost pentru USR. Nu poți ca ani de zile  să tot joci teza asta a statului de drept, a justiției mărețe, jos labele de pe justiție, și cu câteva luni înainte de alegeri să spui că justiția e duplicitară, coruptă, paralelă. Adică, din punctul meu de vedere, asta a fost probabil bomboana pe colivă”a subliniat Dan Bucura.

 

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: