VIDEO Dan Bucura: Orice candidat ar intra în turul doi cu G. Simion ar câștiga detașat alegerile prezidențiale

Dan Bucura, invitat Puterea Știrilor 10.09

Jurnalistul Dan Bucura este ferm convins că George Simion, președintele AUR, nu va intra în turul doi al alegerilor prezidențiale. Invitat în emisiunea Puterea Știrilor, acesta spune că afirmația este una logică și ușor de demonstrat sociologic.

„Există în România un așa-zis bazin suveranist, pentru cei care sunt mai vechi într-ale politicii mioritice, bazinul ăla care pe vremuri l-a dus pe Vadim Tudor în turul doi la prezidențiale, bazinul ăsta a avut dintotdeauna cel mai mult, atunci când oamenii se mobilizează și merg la vot, undeva la 25% deci, pe acest electorat s-ar fi putut baza George Simion, atâta vreme cât era singur pe acest segment”, a afirmat Dan Bucura.

Între timp însă, pe același segment se bate și Șoșoacă, mai spune jurnalistul. Că place sau nu, ea a  devenit jucător, după cum am văzut la europarlamentare.

„La europarlamentare, practic, i-a stins lumina lui George Simion la el acasă, în diaspora, că pe Șoșoacă diaspora a făcut-o europarlamentar. Pentru Șoșoacă, astăzi există o estimare undeva la cinci-șase procente. Diana Șoșoacă va candida. A existat după aceea ruptura cu pastorul Terheșh, care și-a anunțat și el candidatura, a plecat frumos din partidul lui Simion. Eu văd chestia asta inclusiv în social media, acolo unde propagandiștii care erau cu AUR în suflet, și care îl adulau la pachet în acest discurs și pe Terheș, acuma sunt puțin bulversați (…). Derheș ăsta va pleca și el la pachet cu un 2-3% lejer, are și el electoratul lui”, a explicat Dan Bucura.

Acesta i-a amintit în continuare și pe Călin Georgescu și pe doctorul Răzvan Constantinescu, care a susținut în permanență că pandemia a fost inventată și care vor atrage o parte din același electorat. În acest fel, este de părere jurnalistul, George Simion va rămâne cu cel mult 15% din bazinul inițial. În ce privește rolul lui Marcel Ciolacu în această ecuație, Dan Bucura spune că cele două partide, PSD și AUR sunt într-un fel de simbioză.

„Ciolacu și-a făcut niște calcule, știe că cele mai mari șanse, aproape 100% de a câștiga în turul doi, le are alături de George Simion. O con-înfruntare cu Simion e exact confruntare e care vorbeam la începutul intervenției Vadim Tudor versus cine vreți dumneavoastră. Și cum a fost atunci cu Iliescu, așa o să fie și acum. George Simion versus cine vreți. Câștigă acel cine vreți. Fără probleme. Pe principiul că oamenii vor zice bă, nu putem lăsa un extremist, nu putem lăsa un Simion să conducă România. (…) Puteți să luați simulări cu toți ceilalți candidați, dacă rămân cu Simion, acesta pierde. Și atunci evident că Ciolacu, cum am zis, nu e fraier. Și aici intervine răspunsul la întrebarea ta inițială. Practic, PSD-ul va căuta sub o formă sau alta, sunt sigur și numai că sunt sigur. Da, am și informații din interiorul partidului că vor încerca să redirecționeze ceva și către Simion. Acuma o să mă întrebați și e corect, cum poate să dea un partid altui candidat mai departe? Păi, le, celor care au această dilemă le răspund respectuos să ia rezultatele la ultimele alegeri și să-și răspundă la întrebarea cum s-a putut ca UDMR-ul să aibă sute sute bune de voturi în Călărași, în Ialomița, în Teleorman ?”, a explicat jurnalistul.

Acesta a amintit faptul că în ultima perioadă nici Simion nu a mai fost atât de vehement la adresa lui Ciolacu, și nici PSD-ul nu a mai atacat AUR. Mai degrabă, observă Dan Bucura, cei de la PSD atacă liderii PNL, în special pe Nicolae Ciucă. În ce privește ultimele date privind investigația penală care îl vizează pe G. Simion, invitatul spune că problemele acestuia sunt cu atât mai vizibile cu cât a ținut să arate tot timpul că este altfel și că partidul său nu seamănă cu cele tradiționale.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: