VIDEO Dan Bucura: Perioadele lipsă din cariera lui Geoană trimit la tatăl său, general de securitate

Dan Bucura, invitat Puterea Știrilor 24.09

Anunțul candidaturii lui Mircea Geoană ca independent la alegerile prezidențiale a apărut aproape simultan cu o știre legată de două omisiuni găsite de jurnaliști în CV-ul său. Este vorba despre absența unei perioade de 7 ani înainte de Decembrie 1989, când acesta a lucrat ca inginer,  și a primului an ca angajat al Ministerului de Externe, imediat după Revoluție.

Invitat în emisiunea Puterea Știrilor, Dan Bucura, jurnalist.ro, observă că majoritatea candidaților la prezidențiale au probleme cu CV-ul, amintind de Elena Lasconi, care a terminat o facultate privată, nu de stat, și de Marcel Ciolacu, al cărui parcurs educațional a generat câteva întrebări fără răspuns deocamdată.

„Acum, până și Mircea Geoană, văd că are probleme la CV, de altă natură. (…) El este din categoria celor care spun: nu mă întreba de primii doi ani de după Revoluție, că după aia am fost cu capitalismul, cu democrația. Evident, fără niciun dubiu că toate aceste lipsuri, toate aceste scăpări, ca să le spunem așa, fac cumva mai greu de văzut tranziția de la perioada comunisto-securistă, la cea cu capitalismul, democrația și România vremurilor noi și frumoase. Pentru că altă explicație eu nu am. Vedeți, fac paralela asta, cred că e utilă. Dacă la unul ca Ciolacu am tot stat și am discutat, a făcut școala, n-a făcut-o, aici, la Mircea Geoană, nu-l suspectez că n-ar avea studii sau că n-a avut niște profesii decente până la urmă, că, fiind inginer, nu-i reproșează nimeni nimic”, a afirmat jurnalistul, într-o intervenție telefonică.

Acesta a adăugat că omisiunea lui Mircea Geoană nu poate fi o simplă greșeală, din moment ce vorbim despre primul deceniu din viața profesională a unui tânăr.

„Este o cheie în toată povestea asta. Și am spus-o și eu, au spus-o și mulți colegi din presă, cheia duce la tatăl lui Mircea Geoană, celebrul general de securitate, care cu siguranță a avut un rol definitoriu pentru tânărul acelor vremuri, de 30 și ceva de primăveri, care urma să dea piept cu România capitalistă. Eu cred că acolo e cheia, acolo-s toate poveștile astea, cum l-a luat, l-a băgat, l-a scos… stai o perioadă aici, du-te dincolo. E doar flerul jurnalistic. N-am date, dar, până la urmă, a-ți ascunde pasajele respective întărește astfel de teorii, că sunt niște schelete în dulapul lui Geoană junior, ca să zic așa”, a subliniat Dan Bucura.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: