VIDEO Daniel Buda: Dacă PNL ar fi fost implicat în negocierea postului de comisar european, am fi avut alt rezultat

Daniel Buda, invitat Puterea Știrilor 10.09

Din nefericire, negocierile premierului Marcel Ciolacu cu președinta Comisiei Europene au eșuat, iar portofoliul pe care îl va obține România nu este ceea ce ne doream, spune Daniel Buda, europarlamentar PNL. La întrebarea dacă PNL a fost total exclus de la discuțiile privind propunerea României pentru postul de comisar european, acesta spune că, din păcate, aceasta este realitatea.

„Marcel Ciolacu nu a avut discuții prealabile instituționale cu Partidul Național Liberal astfel încât să fie o decizie în coaliție. (…)  Acest portofoliu este o struțo-cămilă, este un portofoliu care a luat din mai multe domenii de activitate tot felul de competențe și ne-a pus în această logică. (…) Totuși, dacă am fi fost implicați în această negociere, situația era cu totul alta, pentru că până la urmă Ursula von der Leyen este totuși membră a PPE, unde suntem și noi membri și cu siguranță discuțiile erau cu toate palierele…, pentru că aveam la îndemână alte instrumente… A profitat de această funcție pe care o are de premier al României, și-a asumat această responsabilitate…”, a afirmat Daniel Buda în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

Acesta este de părere că premierul Ciolacu a dat dovadă aici de o inabilitate politică incomensurabilă.

„Adică stau să mă întreb: este domnul Ciolacu candidat la prezidențiale? Păi, cum crezi că vei reprezenta România, câtă vreme nu cunoști unele mecanisme instituționale care se desfășoară în exteriorul României? (…) Coaliția funcționează la un nivel la care trebuie să asigurăm buna funcționalitate a mecanismului statal, pentru că până la urmă, totuși, discutăm de o responsabilitate pe care ne-am asumat-o de comun acord și este obligația noastră de a face tot ceea ce este necesar ca România să fie guvernată în mod eficient. (…)  În ce privește însă luarea unor decizii în interesul României la nivel internațional, a lipsit cu desăvârșire o astfel de abordare din partea celor de la PSD. Domnul ciolacu ar trebui să-și facă o evaluare serioasă, inclusiv în ceea ce înseamnă posibila candidatură, pentru că și-a demonstrat inabilitatea de om de stat aflat în momente dificile pentru a putea reprezenta interesul României”, a subliniat europarlamentarul PNL.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: