VIDEO Daniel Constantin: Agricultura contribuie la bugetul de stat cu 11% din PIB

Daniel Constantin

În cadrul emisiunii Puterea Știrilor, Daniel Constantin a subliniat importanța sprijinului continuu pentru agricultură, subliniind că acest sector, împreună cu industria alimentară, contribuie semnificativ la bugetul de stat, reprezentând aproximativ 11% din produsul intern brut (PIB).

„Agricultura are nevoie de sprijin permanent și acum dacă ne uităm la ce face statul, sigur că au fost acordate de-a lungul timpului destul de multe ajutoare, dar cred că în continuare e nevoie de o atenție sporită și vă dau doar un exemplu. Agricultura și industria alimentară au contribuit la bugetul de stat cam cu 11% din produsul intern brut. Bugetul Ministerului Agriculturii este ușor peste 1% în fiecare an, asta ca să vă faceți o idee, și din acel 1% mare parte sunt alte cheltuieli decât ajutoarele de stat, deci bani care ajung direct la fermieri. Orice măsură este binevenită.

Orice fel de subvenție, prin definiție, trebuie acordată pentru o anumită perioadă de timp, astfel încât sectorul respectiv să iasă dintr-o problemă pe care o are. La noi sunt anumite forme care au devenit mai mult un cadou. Sectorul agricol rămâne o prioritate din punctul meu de vedere și un pilon al economiei românești care încă nu este folosit la capacitatea maximă.” a spus Cosntantin.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: