VIDEO Daniel Constantin (PNL): Indiferent de dată, cred că rezultatul nu ar fi fost influențat foarte mult

Daniel Constantin

Calendarul pentru alegerile prezidențiale și cele parlamentare, stabilit, joi, 04.07. a.c., a fost dezbătut în emisiunea Puterea Știrilor, moderată de Marinela Angheluș. 

În opinia deputatului PNL Daniel Constantin, fost ministru al Agriculturii, „indiferent de dată, rezultatul nu ar fi fost influențat foarte mult. Avem 3 săptămâni consecutive în care să încercăm să mobilizăm electoratul, prin oferta noastră politică”

„Eu am exprimat, de la început, o opinie personală, nu neapărat o opinie de partid, că indiferent de dată, cred că rezultatul nu ar fi fost influențat foarte mult (…). Este o dată conformă prevederilor constituționale și avem doar două date posibile: 1 sau 8 decembrie. Cred că și data de 15 s-a considerat că este o variantă.

Probabil că și celelalte partide au venit cu această propunere. Este o dată favorabilă, astfel încât să avem 3 săptămâni consecutive în care să încercăm să mobilizăm electoratul, prin oferta politică pe care o prezentăm  și să avem și alegeri parlamentare și alegeri prezidențiale”.

Nu va exista o oboseală electorală?

„Nu. Eu am văzut acum, la alegerile locale și europarlamentare, când toți analiștii spuneau, pe baza unor cifre din trecut, că n-o să fie prezență, dar am avut o prezență extraordinară și asta m-a bucurat.

Eu cred că oamenii au înțeles că atunci când își doresc ceva trebuie să meargă la vot și să voteze cu cel care inspiră cea mai mare încredere”, argumentează Daniel Constantin.

Hotărârea de Guvern privind calendarul alegerilor a fost adoptată joi, în şedinţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin. 

Astfel, alegerile prezidenţiale vor fi organizare la 24 noiembrie, turul I şi 8 decembrie, turul al II-lea, iar alegerile parlamentare la 1 decembrie.

„Am încheiat astăzi, împreună cu partenerii de guvernare, un acord cu privire la calendarul electoral, care să respecte principiile discutate în cadrul consultărilor cu formaţiunile politice reprezentate în Parlament (…). Am stabilit că alegerile prezidenţiale vor fi organizate la 24 noiembrie – turul întâi şi 8 decembrie – turul al doilea, iar alegerile parlamentare la 1 decembrie. Astfel, putem adopta chiar azi hotărârea de guvern prin care validăm calendarul alegerilor şi închidem acest subiect”, a spus Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei Executivului.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: