VIDEO Daniel Fenechiu, despre raportul GRECO: E un succes al acestui guvern și al ministrului Justiției

Sursa: facebook

Lupta anticorupție din România a fost evaluată ca fiind „satisfăcătoare” în cel mai recent raport al Grupului de State împotriva Corupției (GRECO). Invitat în platoul emisiunii Puterea Știrilor, Daniel Fenechiu, membru al Partidului Național Liberal, spune că România a demonstrat voința de a avea un sistem de justiție profesionist. El a recunoscut că, deși pot exista erori judiciare izolate, direcția generală este una pozitivă.

„E cât se poate de evident că în România lupta anti-justiție și strategiile de întâlnire a justiției au doar randament. În momentul în care spun că au dat randamen nu mă refer la faptul că nu mai pot exista erori judiciare, nu poți să le eviți 100% dar și la nivel european și la nivel internațional s-a observat că voința legislativului și a executivului este să avem o justiție independentă, imparțială și profesionistă, iar acest lucru se vede. Faptul că se discută la televizor de câte o soluție în care un judecător i-a permis unui infractor periculos să facă un concediu în Grecia de ziua lui sau nu știu mai ce, sunt cazuri izolate”, a spus Fenechiu.

Potrivit lui Fenechiu, succesul înregistrat în domeniul justiției este un rezultat colectiv, reprezentând un triumf nu doar pentru PNL, ci și pentru întregul guvern și coaliția de guvernare. Senatorul a subliniat, de asemenea, contribuția semnificativă a Alinei Gorghiu, ministrul Justiției.

„În general, mersul are o direcție bună. Trebuie să recunosc că Alina Gorghiu și-a pus o amprentă extrem de importantă pe acest mecanism, pentru că chiar dacă au existat anumite discuții pe faptul că personalizează, pe faptul că se implică poate mai mult decât trebuie, în opinia unora. Eu cred că implicarea Alinei Gorghiu și a echipei pe care o are la Ministerul Justiției și faptul că a beneficiat de susținere a întregului guvern și aici toată coaliția a susținut măsurile pentru justiție e un lucru benefic. Nu e doar un succes al nostru, e un succes al Aline Gurghiu, e un succes al acestui guvern, e un succes al coaliției”, a declarat senatorul.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: