VIDEO Data alegerilor prezidenţiale. Ministrul Ivan: Este atributul constituțional al premierului Ciolacu

Bogdan Ivan

Prezent marți în emisiunea Puterea Știrilor, social-democratul Bogdan Ivan, ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, a declarat că nu vede posibilă o rupere a coaliției de guvernare, în contextul discuțiilor privind data la care să fie organizate alegerile prezidențiale.

„PSD, indiferent că vorbim de alegeri în septembrie sau oricând ar fi aceste alegeri, e pregătit cu ajutorul oamenilor, că ei sunt cei care stabilesc care vor fi viitori lideri ai României, să le câștige. Pentru că PSD, un partid așezat, e un partid care știe ce are de făcut atunci când este la guvernare și din acest punct de vedere sunt convins că va obține suportul oamenilor mai departe pentru ceea ce urmează. Iar gestul premierului Marcel Ciolacu, care este și președintele PSD, e unul de om de stat, care arată că stă la masă cu absolut toți cei care sunt în acest ecosistem politic pentru a lua cele mai bune decizii. Pe omul de acasă nu-l interesează atât de mult că vor fi într-o lună sau în altă lună alegerile. Ce îl interesează este cum îi afectează viața lui. E o decizie care va fi anunțată în cel mai scurt timp(…). Premierul Marcel Ciolacu n-a răspuns acestor provocări care sunt tipice clasei politice, ci a mers pe calea prudenței și pe calea deciziilor sănătoase și serioase. Jocul ăsta făcut de cine? De Florin Cîțu care a nenorocit România cât a fost premier sau de domnul Cozma, care a ieșit pe locul trei la alegeri? Hai să-i lăsăm că, totuși, și în PNL sunt foarte mulți oameni serioși care țin cu adevărat la țara asta.

Eu cred că cei care critică acum sunt câteva voci izolate care fac mult zgomot, dar care nu sunt relevante în ecuația de care vorbim noi. Atributul constituțional de a stabili data alegerilor îi aparține premierului României. Așa că modul în care premierul Marcel Ciolacu a ales să aibă aceste dezbateri deschise cu toate formațiunile politice, arată că are statura unui om de stat adevărat.(…) Nu cred că se va rupe coaliția de guvernare. Cred că va rămâne aceeași formulă cel puțin până la aceste alegeri și după aceste alegeri parlamentare. Va fi tot o formulă cu partide pro-europene și pro-occidentale la conducere a României”, a declarat ministrul Bogdan Ivan.

Noi discuții în coaliție. Joi am putea avea o concluzie

Premierul Marcel Ciolacu va prezenta joi, în coaliţia de guvernare, variantele propuse de partidele politice în urma dialogului privind stabilirea calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an, a anunţat Executivul.

În plus, Marcel Ciolacu va cere partenerilor de Coaliţie de la PNL să dea curs solicitării exprimate de toţi participanţii la discuţiile de la Palatul Victoria ca stabilirea calendarului electoral să se realizeze în cel mai scurt timp posibil, astfel încât competiţia electorală să se desfăşoare în condiţii predictibile şi echitabile pentru toţi candidaţii.

”Prim-ministrul Marcel Ciolacu, alături de cei doi viceprim-miniştri Marian Neacşu şi Cătălin Predoiu, va prezenta joi, în Coaliţia de guvernare, variantele propuse de partidele politice în urma dialogului privind stabilirea calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an”, se arată în comunicatul transmis de Guvern, la finalul discuţiilor cu partidele.

”Totodată, premierul Marcel Ciolacu va cere partenerilor de Coaliţie să dea curs solicitării exprimate de toţi participanţii la discuţiile de la Palatul Victoria ca stabilirea calendarului electoral să se realizeze în cel mai scurt timp posibil, astfel încât competiţia electorală să se desfăşoare în condiţii predictibile şi echitabile pentru toţi candidaţii”, precizează Executivul.

Stabilirea calendarului electoral trebuie să se facă pe baza unor criterii obiective, agreate de toate partidele politice şi nu pentru a avantaja sau dezavantaja anumiţi candidaţi, mai spune Guvernul.

”Le mulţumesc tuturor partidelor participante pentru dialogul constructiv! Consider că a fost un demers util şi democratic şi îmi doresc ca şi partenerii de Coaliţie să ţină cont de opiniile exprimate”, a precizat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: