VIDEO Dezvăluiri grele din AUR: Cum a falimentat George Simion partidul și se plimbă cu elicopterul prin țară

Ringo Dămureanu, invitat Puterea Știrilor 28.10

După congresul AUR în care a fost aleasă actuala conducere, acesta a devenit un partid falit, cu zero lei în conturi și care funcționează pe baza cotizațiilor membrilor de partid, în timp ce George Simion folosește banii în alte scopuri, acuză Ringo Dămureanu, membru al organizației. Acesta a fost anunțat recent, că, fără nicio consultare a membrilor grupului, partidul a anunțat că este exclus din grupul parlamentarilor AUR, întrucât a avut curajul să dezvăluie ce înseamnă guvernarea lui Simion de când a devenit președinte.

„George Simion nu era președinte înainte de 2022, era co-președinte. Era un raport, zicem noi, echilibrat acolo, de conducere, cu Claudiu Târziu… dar el și-a dorit foarte mult să devină președinte și doar la câteva luni după ce s-a instalat împreună cu Marius Lulea, a încetat propaganda aceea că ei nu mai cheltuie banii din subvenție. Și să știți că am fost probabil primul om curios să văd ce s-a întâmplat cu acești bani. Toate aceste informații sunt publice. La nivel de detalii le găsiți pe site-ul Autorității Electorale Permanente, dar eu le-am făcut publice și prin centralizarea acestor rezultate. Am muncit două săptămâni să adaug toate acestea, să fac un tabel cu toate sumele pe toate capitolele, pe fiecare lună în parte, iar rezultatul, vă spun, pe mine m-a descumpănit când am văzut că ei au cheltuit absolut- absolut tot, la blană, această subvenție”, a afirmat deputatul în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

Acesta este explicația situației actuale, în care, înainte de alegeri, AUR cere bani de la candidați. Deocamdată, a adăugat Ringo Dămureanu, nici Marius Lulea și nici Simion nu declară nimic, însă contabilul șef al partidului tocmai și-a dat demisia. În ce privește felul cum au fost cheltuiți banii, acesta dă drept exemplu realizarea unui sondaj de opinie la finalul lui 2023, care a costat 400.000 de euro, în condițiile în care mai era un an până la alegeri.

„Sunt milioane de euro cheltuite pe așa-numita organizare a activității de partid, în care nimeni nu-și de seama ce fel de organizare din moment ce membrii plătesc din buzunar toate deplasările; la toate întâlnirile, fiecare își cumpără materiale de propagandă. Și, apropo, vă fac o dezvăluire în premieră: în AUR se vând nefiscalizat materiale textile de publicitate. Șepci, tricouri, steaguri… Va fi interesant să aflăm dacă nu cumva acestea sunt cumpărate sau au fost cumpărate din bugetul partidului, dar sunt distribuite de șmecheri prin rețeaua de partid și ei după aceea își colectează acești bani și-i împart între ei, pentru că la nivel de județe anumite tricouri, șepci, etc,  s-au vândut la prețuri diferite. De exemplu 35, 25, apoi 10 lei, apoi gratis și n-a mai înțeles nimeni nimic, pentru că nu s-a fiscalizat nimic, nu s-a dat chitanță, nimic altceva. Deci ceea ce se întâmplă în raport de contabilitate a partidului este ceva fantastic. Eu am descoperit facturi în extrasul de cont al partidului, la bărbier, la frizerii sau excursii în străinătate, care nu apar pe raportare, dar sunt cheltuiți din contul de la Libra Bank, unde este titular Marius Lulea”, a continuat Ringo Dămureanu.

De fapt, spune deputatul, nu a existat niciodată un raport financiar în detaliu, ci doar, extrem de rar, o dată pe an sau o dată la doi ani, Marius Lulea prezenta verbal o situație.

„Eu sunt membru al Biroului Național de conducere al partidului, membru supleant, particip la ședințele Biroul național de conducere al partidului și în această calitate nu am primit nicio informare cum s-au cheltuit acești bani, iar analiza aceasta pe care am făcut-o centralizând datele m-a șocat pur și simplu, nu mi-a venit să cred, iar tăcerea lor este și ea sugestivă. (…) Acuma mi-am dat seama de ce au ajuns să ceară bani de la candidați; pentru faptul că ei erau faliți, au falimentat partidul, iar partidul nu mai are niciun fel de resursă din subvenția de la stat ca să poată să contribuie la această campanie. Și de-aia au fost nevoiți să se împrumute și chiar să ceară donații. Normal că e nevoie de donații. Câtă vremea George Simion merge cu elicopterul prin toată țara, mai ceva ca Ceaușescu, adică să ajungi în aceeași zi de la Putna la Orșova, oprind pe la Tismana pe la… nu știu pe unde. Nu cred că este simplu. Adică, dacă n-ai pe sus să mergi, n-ai cum să faci aceste deplasări și aceste escale într-o zi, repet. De la Pechea, la Galați mergea cu elicopterul, la sinistrați.  Și atunci e normal ca partidul. Imaginați-vă, stimată doamnă, că partidul ăsta nu a intrat în cheltuieli ca să susțină alegerile și campanii electorale și pur și simplu, după ce această gașcă a ajuns la putere, a preluat frâiele totale în AUR, l-au înlăturat pe Târziu, pe toți liderii importanți, au falimentat partidul, într-o perioadă în care nu se întâmpla nimic politic semnificativ”, a subliniat Ringo Dămureanu, deputat în Parlamentul României.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: