Plecarea lui George Târziu și a altora din AUR nu va influența în prea mare măsură campania electorală a lui George Simion, spune sociologul Dan Jurcan, în direct, la Puterea Știrilor.
„E greu să ai două săbii în aceeași teacă și, practic, divorțul lui Claudiu Târziu față de Aur a avut loc mai demult. Ceea ce vedem acum e un soi de formalism, dar Claudiu Târziu s-a detașat de poziția partidului. Practic, Aur este un partid de galerie condus aproape autoritar de către George Simion, unul care s-a deplasat foarte mult în zona violenței politice a extremismului”, a afirmat directorul de cercetare IRES.
Simion a fost primit, între timp, în familia conservatorilor și reformiștilor europeni, dar Claudiu Târziu e din altă stofă, un ultra-conservator creștin, care nu s-a identificat cu multe luări de poziție agresive ale partidului, a adăugat Dan Jurcan. Prin urmare, era de așteptat o asemenea disociere, petrecută în momentul în care George Simion a devenit un soi de secund al lui Călin Georgescu punându-i partidul, practic, la picioare în campania electorală.
„De fapt, și acum George Simion vorbește despre faptul că vrea să ajungă la putere ca să-i redea turul 2 lui Călin Georgescu, chestiune cu care Claudiu Târziu nu a fost de acord. Probabil că asta este miza lui George Simion în acest moment, pentru că în primul tur avea doar declarații hazardate, de genul case la 35.000 de euro și altele. Or, acum nu vrea să facă altceva decât să împrumute cât mai mult din carisma lui Georgescu și să aibă garanția că această influență se va transfera asupra lui și va fi și convertită în voturi”, a explicat sociologul.
În general, cei care au dezertat dintr-un partid și au încercat să facă o altă facțiune politică, au sfârșit, până la urmă, prin a nu mai intra în Parlament, prin a reveni la partidul mamă, cum a fost Victor Ponta, sau pur și simplu au dispărut din peisaj. Sunt multe exemple în ultimii 30 de ani cu astfel de partide, a adăugat Dan Jurcan.
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News