Skip to content
Dolj Știri locale

VIDEO Dolj: Tornadă uriașă lângă Craiova

antena3.ro

Locuitori din zona judeţului Dolj au filmat şi postat pe reţelele de socializare, duminică seară, imagini cu o tornadă. Potrivit celor care au postat filmele, imaginile au fost surprinse în zona localităţii Albeşti. În ultimele săptămâni, în Dolj au mai fost înregistrate fenomene meteo extreme.

În imaginile postate de un internaut pe Facebook se vede un fuior cenuşiu care străbate cerul. „Prima mare tornadă, Craiova, România. Zona Simnicul de sus …Albeşti”; este comentariul care însoţeşte imaginile.

În acelaşi timp, un alt internaut a filmat tornada dintr-o altă zonă. Femeia care filmat şi postat imaginile duminică seară, explică: „acum în Albeşti un fuior de tornadă”.


Nu este prima dată când în judeţul Dolj se produc fenomene meteo extreme.

La începutul lunii iulie, municipiul Craiova a fost devastat de o furtună care durat aproape o oră şi care fusese anunţată printr-un cod roşu meteorologic. Peste 500 de apeluri au fost date, în acea perioadă, la 112 în judeţul Dolj.

În 3 iulie, la Craiova 14 acoperişuri afectate de vântul puternic, 26 copaci au fost doborâţi de rafalele de vânt pe carosabil ori în zone pietonale, iar în urma furtunii au fost avariate peste 51 de autoturisme.

„Am avut Cod roşu, peste Cod roşu nu mai există nimic”, a afirmat, la acel moment, primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, informează news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *