VIDEO Donald Trump a fost rănit la un miting de campanie în Pennsylvania

Donald Trump
Sursă foto: X

Fostul preşedinte Donald Trump, candidat republican la alegerile americane din noiembrie, a fost evacuat de la un miting de campanie în Pennsylvania, cu sânge vizibil la urechea dreaptă, după focuri de armă care au costat viaţa a cel puţin o persoană din rândul asistenţei, scriu AFP şi Reuters.

Presupusul trăgător şi un spectator au fost ucişi, iar o altă persoană a fost rănită în stare gravă, potrivit presei americane, citând autorităţile judiciare locale.

Donald Trump „este în siguranţă”, a anunţat la scurt timp un purtător de cuvânt al Secret Service, însărcinat cu securitatea preşedinţilor şi foştilor preşedinţi, în timp ce echipa sa de campanie a dat asigurări că este teafăr şi este „examinat într-o structură medicală” la faţa locului.

A fost ultimul miting al lui Donald Trump înainte de Convenţia republicană unde urmează să fie nominalizat oficial drept candidat al Partidului Republican în faţa preşedintelui democrat în exerciţiu, Joe Biden, la alegerile din noiembrie.

Donald Trump, care tocmai îşi începuse discursul cu una dintre tiradele sale obişnuite asupra migranţilor despre care îl acuză pe succesorul său democrat că le-a permis să intre masiv în ţară, a fost imediat doborât la pământ de agenţii Secret Service.

Din public au izbucnit strigăte de groază. După câteva clipe, Donald Trump s-a ridicat, cu părul în dezordine şi fără şapca sa roşie, înconjurat de agenţi. „Lăsaţi-mă să-mi iau pantofii”, a fost auzit el spunându-le.

Apoi el a fost escortat de pe estradă la maşina sa, ridicând pumnul în aer de mai multe ori sfidător, în aplauzele susţinătorilor săi.

„Am văzut mulţi oameni aruncându-se la pământ, părând confuzi. Am auzit focurile de armă, a răsunat ca ceva între petarde şi un pistol de calibru mic”, a declarat pentru AFP la faţa locului un simpatizant, John Yeykal.

Preşedintele Biden s-a declarat „uşurat” să afle că Trump este „teafăr şi în siguranţă”, afirmând că, „în America, nu există loc pentru acest tip de violenţă”.

„Nu există loc pentru violenţă politică în democraţia noastră”, a reacţionat şi fostul preşedinte democrat Barack Obama.

Citește articolul integral AICI. 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: