Skip to content
Argeș Știri locale

VIDEO Dosar penal, după ce un bărbat de 63 de ani din Pitești a murit în urma unei intervenții brutale a polițiștilor. Reacția ministrului de Interne

Facebook
" "

UPDATE. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au deschis un dosar penal in rem pentru purtare abuzivă şi ucidere din culpă în urma incidentului produs, vineri, într-un restaurant din Piteşti unde un bărbat a murit după ce a fost evacuat cu forţa de poliţişti dintr-o zonă pe care refuza să o părăsească.

Imagini apărute în spaţiul public arată cum bărbatul a fost pus la pământ, iar cineva i se adresează: „Du-te, mă şi stai colo jos! Hai, dă-i drumul! Că nu stau de tine! Dă-te-n morţii mă-tii de nesimţit!„.

" "
" "

Poliţia Argeş a anunţat, vineri după-amiază, că „urmare a evenimentului din 16 aprilie a.c., în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi ucidere din culpă”. Surse judiciare au precizat că dosarul este deschis in rem şi a fost preluat de Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. Conform aceloraşi surse, bărbatul de 63 de ani care a murit după ce a fost pus la pământ de poliţişti era bolnav cronic, suferind de mai multe afecţiuni.

___________________________________________________________________________

Un bărbat de 63 de ani a murit după ce a fost evacuat de polițiști dintr-un local cuprins de un incendiu. Oamenii legii l-ar fi bruscat pe bărbat. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator și n-a mai putut fi salvat de medici.

Un bărbat de 63 de ani, din Pitești, a murit după ce a fost evacuat de polițiști dintr-un local cuprins de un incendiu. Oamenii legii l-ar fi bruscat pe acesta, în momentul în care a fost scos afară din local. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator și n-a mai putut fi salvat de medici.

„Cu ocazia intervenției la un incendiu la un local, (aparatură electrică) un bărbat care consuma băuturi alcoolice la o masă a refuzat să iasă din incintă. Barbatul a fost somat, iar ca urmare a faptului că cel în cauză nu s-a supus indicațiilor și s-a manifestat recalcitrant, s-a procedat la evacuarea sa. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator, în acest moment i se efectuează manevre de resuscitare”, a anunțat Poliția în cursul dimineții de vineri.

Potrivit epitesti.ro, tragedia s-a produs la o terasă din zona Autogara Sud din Pitești, în urma căreia un bărbat a murit după ce a fost trântit cu fața de asfalt de către unul dintre agenți. În momentul în care bărbatul este căzut, al doilea agent s-a urcat pe el. VIDEO AICI

Bărbatul avea asupra sa mai multe medicamente

Florian Popa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, a afirmat că poliţiştii au intervenit pentru evacuarea bărbatului deoarece acesta era în pericol, fără a folosi forţă excesivă.

„Bărbatul avea asupra sa mai multe medicamente. Cauza exactă a decesului va fi stabilită în urma necropsiei. (…) În cauză se desfăşoară cercetări de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, Florian Popa.

Bode: „Ancheta este preluată de un procuror”

„Având în vedere şi starea de pericol în care acesta se afla, bărbatul a fost evacuat, iar în această împrejurare i-a venit rău. Ca urmare, a fost solicitat un echipaj medical pentru a-i acorda îngrijiri (…). Bărbatul a fost evacuat folosindu-se minimum de forţă necesară. (…) Bărbatul nu a fost încătuşat, acesta a fost invitat să iasă din incinta localului, iar în aceste împrejurări s-a manifestat recalcitrant atât faţă de persoanele aflate în jur, cât şi faţă de poliţişti”, a adăugat Florian Popa.

Lucian Bode, ministrul de Interne, a reacționat cu privire la acest incident: „Am primit și o veste tristă, de la Pitești. Când moare un om e o tragedie. Știu ce s-a întâmplat acolo, la un incendiu polițiștii au încercat să încătușeze un bărbat de 63 de ani, sub influenta băuturilor alcoolice care refuza să părăsească imobilul, bărbatul a intrat în stop cardiac, a decedat. Ancheta este preluată de un procuror”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *