Skip to content
Argeș Știri locale

VIDEO Dosar penal, după ce un bărbat de 63 de ani din Pitești a murit în urma unei intervenții brutale a polițiștilor. Reacția ministrului de Interne

Facebook

UPDATE. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au deschis un dosar penal in rem pentru purtare abuzivă şi ucidere din culpă în urma incidentului produs, vineri, într-un restaurant din Piteşti unde un bărbat a murit după ce a fost evacuat cu forţa de poliţişti dintr-o zonă pe care refuza să o părăsească.

Imagini apărute în spaţiul public arată cum bărbatul a fost pus la pământ, iar cineva i se adresează: „Du-te, mă şi stai colo jos! Hai, dă-i drumul! Că nu stau de tine! Dă-te-n morţii mă-tii de nesimţit!„.

Poliţia Argeş a anunţat, vineri după-amiază, că „urmare a evenimentului din 16 aprilie a.c., în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi ucidere din culpă”. Surse judiciare au precizat că dosarul este deschis in rem şi a fost preluat de Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. Conform aceloraşi surse, bărbatul de 63 de ani care a murit după ce a fost pus la pământ de poliţişti era bolnav cronic, suferind de mai multe afecţiuni.

___________________________________________________________________________

Un bărbat de 63 de ani a murit după ce a fost evacuat de polițiști dintr-un local cuprins de un incendiu. Oamenii legii l-ar fi bruscat pe bărbat. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator și n-a mai putut fi salvat de medici.

Un bărbat de 63 de ani, din Pitești, a murit după ce a fost evacuat de polițiști dintr-un local cuprins de un incendiu. Oamenii legii l-ar fi bruscat pe acesta, în momentul în care a fost scos afară din local. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator și n-a mai putut fi salvat de medici.

„Cu ocazia intervenției la un incendiu la un local, (aparatură electrică) un bărbat care consuma băuturi alcoolice la o masă a refuzat să iasă din incintă. Barbatul a fost somat, iar ca urmare a faptului că cel în cauză nu s-a supus indicațiilor și s-a manifestat recalcitrant, s-a procedat la evacuarea sa. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator, în acest moment i se efectuează manevre de resuscitare”, a anunțat Poliția în cursul dimineții de vineri.

Potrivit epitesti.ro, tragedia s-a produs la o terasă din zona Autogara Sud din Pitești, în urma căreia un bărbat a murit după ce a fost trântit cu fața de asfalt de către unul dintre agenți. În momentul în care bărbatul este căzut, al doilea agent s-a urcat pe el. VIDEO AICI

Bărbatul avea asupra sa mai multe medicamente

Florian Popa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, a afirmat că poliţiştii au intervenit pentru evacuarea bărbatului deoarece acesta era în pericol, fără a folosi forţă excesivă.

„Bărbatul avea asupra sa mai multe medicamente. Cauza exactă a decesului va fi stabilită în urma necropsiei. (…) În cauză se desfăşoară cercetări de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, Florian Popa.

Bode: „Ancheta este preluată de un procuror”

„Având în vedere şi starea de pericol în care acesta se afla, bărbatul a fost evacuat, iar în această împrejurare i-a venit rău. Ca urmare, a fost solicitat un echipaj medical pentru a-i acorda îngrijiri (…). Bărbatul a fost evacuat folosindu-se minimum de forţă necesară. (…) Bărbatul nu a fost încătuşat, acesta a fost invitat să iasă din incinta localului, iar în aceste împrejurări s-a manifestat recalcitrant atât faţă de persoanele aflate în jur, cât şi faţă de poliţişti”, a adăugat Florian Popa.

Lucian Bode, ministrul de Interne, a reacționat cu privire la acest incident: „Am primit și o veste tristă, de la Pitești. Când moare un om e o tragedie. Știu ce s-a întâmplat acolo, la un incendiu polițiștii au încercat să încătușeze un bărbat de 63 de ani, sub influenta băuturilor alcoolice care refuza să părăsească imobilul, bărbatul a intrat în stop cardiac, a decedat. Ancheta este preluată de un procuror”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *