Skip to content
Societate

VIDEO Drama Anei, fata care merge în genunchi de când s-a născut. Medicii spun că nu va putea sta niciodată în picioare

Speranță după o viață de chin. O vizită de rutină în comuna Dragalina din județul Călărași a unuia dintre senatorii României, Nicușor Cionoiu, a mișcat destinul unei tinere, care a trăi toată viața într-un fotoliu rulant, dependentă de părinți.

Ana Tuș s-a născut cu piciorușele încrucișate. Încă din primii ani de viață, când noi, ceilalți făceam primii pași, ea învăța să meargă în genunchi. După multe investigații chinuitoare, medicii au stabilit că Ana suferă de artogripoză și tulburări grave de statică și mers și că nu va putea sta niciodată în picioare. Boala cu care s-a născut a înghenunchiat-o pentru totdeauna și o ține într-un fotoliu rulant, dependentă de părinți. Chiar dacă din punct de vedere medical, pentru Ana nu se mai poate face nimic, tânăra nu a încetat să viseze că într-o zi va rupe lanțurile boii și va fi liberă să se deplaseze singură, fără ajutorul mamei sau a celorlalți din jur. Aflat într-o vizită de lucru în teritoriu, senatorul Nicușor Cionoiu, a mișcat destinul Anei. Povestea fetei l-a emoționat și a decis să o ajute. I-a promis un cărucior electric, pe care să îl poată manevra singură. Și s-a ținut de cuvânt.

“Am întâlnit-o de 1 iunie și, dincolo de povestea ei emoționantă, am descoperit ambiție, răbdare și credință, care o ajută să meargă mai departe. Impresionați de povestea Anei, inițiativei mele s-au alăturat mai mulți oameni de bine, care doresc să o sprijine în lupta ei pentru o viață normală. Doresc să le mulțumesc tuturor”, spune senatorul Nicușor Cionoiu.

Iar acest dispozitiv performant pe care îl poate manevra singură a venit încărcat cu multe speranțe pentru Ana. Inițiativa senatorului Nicușor Cionoiu a declanșat o reacție de solidaritate în lanț. Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, promite că instituția pe care o conduce se va implica total pentru a o sprijini atât pe ea, cât și familia ei.

Urmăriți povestea mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *