Skip to content
Politică

VIDEO Economia e administrată suboptimal, lucrurile încetinesc, spune Cîțu: Trebuie să avem o revenire

Inquam Photos / George Călin

Florin Cîțu, președintele PNL, a declarat, luni, că-l interesează activitatea miniștrilor liberali, dar și a Guvernului în general, așa că evaluează acum ce a făcut fiecare mai ales în ce privește economia și implementarea reformelor cerute prin PNRR. Liderul liberalilor a remarcat faptul că „economia este administrată suboptimal”.

„În primul rând, implementarea reformelor din PNRR, și aici vreau să-i anunț, și i-am anunțat de fiecare dată, pe toți miniștrii, că nu voi accepta, eu, personal, nu voi accepta ca scuză războiul din Ucraina, faptul că nu putem să facem o anumită reformă sau alta.

În același timp, iarăși important, și am spus că mie mi se pare că economia este administrată suboptimal, este important ca acum să luăm măsurile bune, pentru a ne asigura o revenire în “ V “ a economiei. Este clar că lucrurile încetinesc, dacă vrem să avem o revenire a economiei, trebuie să luăm măsurile bune de acum. De aceea se face această evaluare periodică, nu este ceva special”, a declarat, luni, Florin Cîțu, potrivit b1.

Întrebat dacă ține în mod special la miniștrii care au de implementat reformele din PNRR, CÎțua răspuns: „Bineînțeles, dar nu numai aceștia. Să știți că acelea sunt numai o parte din ținte, programul de Guvernare are mai multe ținte acolo. În același timp, pe mine mă interesează ca economia să aibă o performanțe bune economice, avem inflație, avem și dobânzi mari, nu putem să vorbim despre creșteri de salarii, nu putem să vorbim de nimic. Ca să poți să crești și salarii și pensii, trebuie să ai o economie puternică, nu poți să vorbești de așa ceva… și, știți foarte bine, dacă se depășește datoria publică de 50% din PIB, apar alte discuții”.

Florin Cîțu: Reformele serioase abia încep în PNRR

Chestionat despre avertismentele sale anterioare, potrivit cărora România mai are doar câteva zile pentru atingerea unor ținte din PNRR, Florin Cîțu a răspuns: „Mai sunt câteva zile, dacă nu sunt în stare și nu au spus până acum (…). Eu cred că vor reuși să facă aceste lucruri dar, reformele serioase abia încep în PNRR. Eu cred că trebuie să avem o idee, deja, în ce direcție mergem, ele trebuie prezentate public în trimestrul trei deci, cumva trebuie să avem o variantă și cu vacanța parlamentară, două luni de zile în vară, va trebui să avem variante cât mai rapid”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *