VIDEO Elena Lasconi, o studentă mediocră. Pricopie: „De ce intri pe subiect, dacă știi că tu nu stai la fel de bine?”

sursa: captura de ecran

Candidatul USR la alegerile prezidențiale, Elena Lasconi, a terminat Universitatea privată Ecologică, la Deva. La vremea respectivă, facultățile private erau adevărate fabrici de diplome și numai cine nu voia, nu putea să facă o facultate.

În cadrul emisiunii Puterea Știrilor, prezentată de Marinela Anghelus, rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a discutat despre acest caz.

Pricopie a explicat că, în perioada în care a început să activeze în Ministerul Educației, regulile privind universitățile particulare și acreditarea acestora erau diferite de cele actuale.

„Eu am lucrat mulți ani în ministrul educației. Știu perioada cu învățământul cu universitățile particulare, știu și perioada în care, întrucât nu erau acreditate, avea obligația să organizeze examenul de licență într-o universitate acreditată. Probabil, Universitatea Ecologică a organizat licența pentru seria în care Elena Lasconi a finalizat la ASE.  Diploma este dată de ASE cu mențiunea că studiile au fost făcute la Universitate Ecologică”, explică Pricopie.

Referitor la note, Pricopie a menționat că acestea sunt confidențiale conform legislației, iar România este una dintre ultimele țări din Europa care a adoptat această reglementare.

„Deci, în momentul în care înțeleg că i se aduce o observație că a declarat că este absolventă de ASE.  Are diplomă de la ASE, pe diplomă scrie academia de Studiu Economic. Să știți că au mai fost și alți miniștri în guvernele României care erau absolvenți de universități particulare cu licența dată la universitățile acreditate, în general tradiționale. Primul aspect, al 2-lea aspect notele, să știți că notele sunt confidențiale. Încă o dată, eu nu spun că e bine sau nu-i bine că se afișează aceste note.

Așa spune legea și suntem una dintre ultimele țări din Europa care a adoptat această regulă. Deci, niciun cetățean din România nu are obligația să spună ce note are, sigur, o poate face, e dreptul lui”, a declarat rectorul SNSPA.

Pricopie a subliniat că utilizarea informațiilor despre performanța academică a unui competitor în scopuri politice este o chestiune de „inteligență politică”. Este strategic să folosești astfel de informații împotriva unui adversar, dar acest lucru devine problematic atunci când tu însuți ai avut performanțe academice mai slabe decât cele pe care le critici.

„E din nou o chestiune de inteligență politică să folosești acest instrument împotriva unui competitor când tu știi că ești sub nivelul competitorului pe care îl critici.

De ce intri pe subiectul ăla dacă știi că tu nu stai la fel de bine? Eu nu zic că-i bine să fii repetent în clasa întâi și să ajungi prim-ministru la 60 de ani. Spun doar că actualul președinte al SUA, Joe Biden, a terminat științe politice și într-o campanie electorală s-a lăudat că a fost unul dintre cei mai buni, dacă nu cel mai bun din clasă. Și jurnaliștii s-au dus și au aflat că, de fapt, nu a fost chiar cel mai bun din clasă, ba chiar a fost printre ultimii din clasă. Deci, iată că, din păcate, politicienii uneori fac astfel de gesturi”, a concluzionat Pricopie.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: