Skip to content
Politică

VIDEO Eugen Tomac: „Avem o criză de securitate, iar UE şi NATO sunt obligate să reacţioneze”

Inquam Photos / George Calin

Uniunea Europeană are de gestionat cea mai mare criză cu care se confruntă de când s-a creat blocul comunitar, a apreciat, miercuri, europarlamentar PPE Eugen Tomac, referindu-se la situaţia din Ucraina.

Tot războiul de acolo este responsabil de crearea a patru crize, respectiv cea economică, umanitară, a energiei şi, nu în ultimul rând, cea a refugiaţilor.

Despre situaţia din Ucraina, observăm că un stat care nu a greşit cu absolut nimic este invadat de Federaţia rusă, iar principalul motiv pentru care a fost realizată această agresiune este dorinţa majorităţii cetăţenilor ucraineni de a se apropia de UE şi NATO.

Şi acum UE trebuie să vină cu un răspuns pe măsura acestei provocări. În primul rând, ne-am trezit cu o criză umanitară, pentru că avem aproape şase milioane de refugiaţi în statele membre al UE.

Avem o criză de securitate, iar în acest caz UE şi NATO sunt obligate să reacţioneze.

Mai avem, apoi, o criză a energiei, la fel de importantă.

Avem şi criza economică, cea care afectează toţi cetăţenii europeni, dar şi Ucraina.

Din acest punct de vedere, cred că avem o solidaritate, aproape toate statele s-au aliniat acestor sancţiuni.

Nu cred că exagerez atunci când spun că Uniunea Europeană are în faţă de gestionat una dintre cele mai mari crize cu care se confruntă de când s-a creat blocul comunitar”, a declarat europarlamentarul PPE Eugen Tomac, miercuri, la Parlamentul European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *