VIDEO Euroalegeri – Victor Negrescu: „Două momente au schimbat foarte mult percepția asupra României”

Sursă foto: Facebook / Victor Negrescu

 

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu a evocat, pentru PS News, cu ocazia Zilei Europei, cele două momente care au schimbat foarte mult, percepția europenilor asupra României.

„Aderarea României la Uniunea Europeană a adus foarte multe beneficii pentru români. Nu vorbim doar de fonduri europene, vorbim de drepturi suplimentare, inclusiv de ceea ce înseamnă zona de protecție a consumatorilor. Multe lucruri care privesc viața noastră de zi cu zi au fost schimbate dar, din nefericire, le tratăm ca pe ceva dat, ceva care vine de la sine, însă aceste drepturi pot fi pierdute.

Așa că noi am discutat astăzi, la 17 ani de la integrarea noastră Uniunea Europeană, despre modul în care putem să dezvoltăm mai mult România Europeană, să ne asigurăm că toate oportunitățile sunt disponibile pentru români și, de ce nu, să schimbăm inclusiv percepția pe care o au ceilalți europeni vizavi de România”.

Percepția vizavi de România s-a schimbat, într-un sens pozitiv

„Trebuie să spun lucrul acesta: atunci când România a intrat Uniunea Europeană, românii nu erau foarte bine cunoscuți la nivel european.

Uneori eram confruntați și cu ster-tipuri însă, ușor-ușor, lucrurile se schimbă și cred sincer că s-au schimbat și la nivelul instituțiilor europene. Acolo unde eu activez în carieră mea de euro-deputat.

Românii sunt mai auziți și putem influența lucrurile și la nivelul celor care trăiesc în afara țării sau călătoresc în afara țării. Se vede că percepția vizavi de România s-a schimbat într-un sens pozitiv. România este percepută ca fiind un stat care merită să fie în Uniunea Europeană. Românii deja trăiesc mult mai bine și atunci când călătoresc arată lucrul acesta. Românii care lucrează în afara țării sau lucrează pentru companii străine au demonstrat că sunt performanți. Așa că eu zic că lucrurile sunt în direcția bună”.

Au fost două momente care au schimbat foarte mult percepția asupra României

„Cred că au fost două momente care au schimbat foarte mult percepția. Pe de o parte, modul în care am gestionat președinția României la Consiliul European (și m-am ocupat de acest subiect). România a dovedit că este capabilă să gestioneze momente importante pentru UE.

De cealaltă parte, modul în care românii au reacționat la războiul din Ucraina și dovada de solidaritate pe care au exprimat-o atunci când ucrainenii fugeau de război. Eforturile făcute de România sunt lăudate de oficialii europeni, dar și de partenerii noștri la nivel internațional. Putem să spunem că astăzi România este un partener credibil, serios, influent în plan european și internațional și acest lucru s-a tradus, inclusiv, printr-o percepție mai bună a românilor în afara țării”.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: