Skip to content
Politică

VIDEO Fake news și delir în USRPLUS. Cosette Chichirău neagă rolul autostrăzii în Moldova și ridică în slăvi China

Inquam Photos / George Călin

Cosette Chichirău, candidata USRPLUS la Primăria Iași, neagă rolul autostrăzii în regiunea Moldova din România și ridică în slăvi China, deși ne demonstrează că nu înțelege nimic din economia chineză.

PS News vă prezintă un video cu Cosette Chichirău care a încercat să le explice oamenilor, la o conferință de presă, de ce „nu depinde nimic de o autostradă” în Moldova. Deși în regiunea Moldova nu există nicio autostradă, iar drumurile arată de parcă au supraviețuit unui război mondial, candidata USRPLUS se opune acestui proiect de dezvoltare a regiunii. Ignoră inclusiv faptul că toți investitorii au nevoie de o autostradă pentru a-și transporta produsele în Europa.

Totuși, ea consideră „că toată producția mondială s-a mutat în China”, în condițiile în care fabricile din Germania, Italia, Franța și chiar și România continuă să funcționeze în același ritm. Asta deși pandemia coronavirus a împins statele spre un ușor naționalism și se vorbește despre mutarea producției spre Europa, în niciun caz spre China.

Cosette Chichirău se întreabă de ce SUA și Germania nu primesc produsele din China pe autostradă. Pare o glumă, dar chiar a întrebat acest lucru. Dacă ar fi deschis o hartă ar fi văzut că între China și Europa se află deșertul, Siberia și niște mări și oceane.

De asemenea, e imposibil transferul de mărfuri între China și SUA pe autostradă pentru că între ele există un ocean, în caz că șefa USRPLUS Iași n-a aflat acest lucru. Aceeași situație și între UE și SUA.

Este absurd să ai pretenția ca UE/SUA și China să fie legate de autostradă, când vaporul sau avionul transportă mult mai multă marfă, mult mai repede și mult mai ieftin. Dar situația dintre acești giganți economici nu are nicio treabă cu Moldova din România.

Un alt fake news prezentat de candidat USRPLUS este acela că „China produce totul pentru toată lumea”. Dacă șefa USRPLUS Iași are o slăbiciune pentru China poate să o spună fără menajamente, însă fake news-ul este o mare problemă în campania electorală. Nu știm cine și-ar mai cumpăra o mașină Ferrari fabricată în China, spre exemplu.

Ceea ce vrea să le spună Cosette Chichirău oamenilor e următorul lucru: dacă între China și UE/SUA nu există o autostradă (lucru imposibil), atunci de ce să avem una în Moldova. Cosette Chichirău probabil a vrut să demonstreze că habar nu are politică externă și iubește foarte mult China.

Vă lăsăm mai jos video-ul cu Cosette Chichirău, candidata USRPLUS la Primăria Iași, la alegerile locale din 2020:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *