VIDEO Fenechiu: Eu îl susțin pe Ciucă și am convingerea că va fi viitorul președinte

Sursa foto: Inquam photos/George Călin

În cadrul emisiunii Puterea Știrilor, senatorul PSD Daniel Fenechiu  a explicat că Ciolacu se află într-o situație dificilă, având în vedere tradiția din PSD conform căreia cine pierde alegerile trebuie să se retragă din politică. Deși ar prefera să rămână premier, Ciolacu este presat de colegii de partid să candideze.

„Faptul că exprimă anumite puncte de vedere personale nu înseamnă o tendință ci înseamnă o recunoaștere a unor lucruri. Eu sunt unul din cei care l-au criticat pe Ciolacu dar nu pot să nu apreciez această abordare onestă a lui.

Toate sondajele și toate analizele electorale făcute atestă că în turul doi Nicolae Ciucă îl va bate pe Ciolacu sau pe oricare alt candidat al PSD-ului și va ieși președintele României. Pentru Ciolacu nu e cel mai fericită ipoteză, pentru că pe de o parte există o cutumă în PSD cine pierde alegere pleacă acasă iar Ciolacu nu își dorește. Pe de altă parte e cam obligat să candideze pentru că-l forțează prietenii. Nu vrea să candideze pentru că lui îi place să fie prim ministru”, spune Fenechiu.

Daniel Fenechiu a sugerat că o soluție firească ar fi ca PSD să-l susțină pe Ciucă, care are un profil prezidențial solid și o relație bună cu forțele armate americane. Fenechiu l-a descris pe Ciucă ca fiind un om extrem de inteligent, cult și un epigramist talentat, subliniind că interacțiunile cu acesta sunt o plăcere.

„Avea soluția să-l susțină și PSD-ul pe Ciucă. Era o variantă cât se poate de firească, de normală. Nicolae Ciucă având profilul de prezidențialbil. El are si o bună relație cu Forțele armate ale Statelor Unite.

Da o să-l vedeți în campanie și o să vedeți că va face impresie foarte bună pentru că e un om special. Ciucă este extrem de inteligent, este un epigramist extraordinar, e un tip extrem de cult. O discuție cu Nicolae Ciucă este o plăcere, dar mă rog, asta e o altă chestiune. O s-o descoperiți în campanie. Eu îl susțin din toată convingere pe Ciucă și am convingere va fiitorul președinte al României.

În această luptă politică este evident că fiecare parte încearcă să-și maximizeze rezultatul. Diferența este legată de faptul că Nicolae Ciucă e ușor peste povestea asta. Pe Ciucă nu l-ați văzut să îl atace pe Ciolacu”,

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: