Skip to content
Politică

(VIDEO) Filmul flagrantului făcut de DNA unui important personaj

Pe piaţă a fost lansat un material ce conţine imagini de la flagrantul făcut de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) fostului preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihail Vlasov, poreclit „Împăratul” şi condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

Cazul lui Mihail Vlasov a fost prezentat în emisiunea „Dosarele DNA”, de la Prima TV. Este vorba despre dosarul in care Vlasov a primit 5 ani de închisoare, pe motiv că ar fi cerut bani promiţând că va interveni pe lângă arbitri ai Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR, în favoarea unui om de afaceri care l-a şi denunţat la DNA. Mihail Vlasov ar fi solicitat 1 milion de euro, el fiind prins în flagrant în faţa Hotelului Hilton, având asupra sa 200.000 de euro, scrie luju.ro.

De altfel, în emisiunea „Dosarele DNA” a fost prezentat filmul cu prinderea în flagrant a lui Mihail Valsov, înregistrarea putând fi urmărită mai jos.

În aceeaşi emisiune, procurorul de caz Dan Badea a oferit mai multe detalii despre dosarul lui Mihail Vlasov.

„Stilul inculpatului a fost unul destul de direct. I-a spus foarte clar: obiectul procesului reprezintă suma de 4 milioane de euro. Dacă vrei să-l câştigi, te costă 1 milion de euro. Şi ne-a spus denunţătorul că i-a spus că o să şi piardă sigur, întrucât fiica inculpatului Vlasov Mihail, Vlasov Vanda, era membru în completul care judeca dosarul respectiv”, a punctat Badea.

De asemenea, procurorul susţine că anchetatorii se aşteptau că Mihail Vlasov să primească banii în incinta hotelului, unde se întâlnise cu denunţătorul. În schimb, Vlasov a luat suma de bani de la şoferul lui, în faţa hotelului:

„Inculpatul a schimbat un pic, ne-a încurcat un pic. A trimis şoferul afară şi a primit suma de bani în exteriorul hotelului, în maşină, fiind, probabil, hotărât să plece. Dacă nu am fi intervenit foarte repede, probabil că ar fi plecat”, a continuat anchetatorul.

Nu în ultimul rând, Dan Badea a dezvăluit că a existat temerea că Vlasov va primi banii la cazinoul din hotel şi că îi va juca la jocurile de noroc imediat:

„Ştiam evident că la Hilton e o sală de jocuri de noroc şi atunci temerea noastră de a nu pierde banii respectivi, întrucât erau bani din fondul DNA, temerea noastră a fost să nu primească banii în incinta cazinoului şi imediat să apuce să-i şi joace la jocurile de noroc. Imediat după momentul în care şoferul inculpatului Vlasov Mihail a primit punga de bani, a verificat conţinutul acesteia şi s-a deplasat spre autoturismul cu care venise la hotel, unde era aşteptat de inculpatul Vlasov Mihail”, a mai arătat procurorul DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *