VIDEO Florian Bodog, la Puterea Știrilor: PSD exclude un guvern cu AUR

Invitat în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, senatorul Florian Bodog a răspuns acuzațiilor apărute în mass media, potrivit cărora PSD ar fi influențat decizia CCR privind respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale.

„Eu nu cred că în Curtea Constituțională a României vreun partid politic are influență în așa fel încât să creeze un astfel de scandal sau o astfel de situație care contravine democrației. Și, în același timp, cui folosește acest demers? Să nu uităm că cei din partidul doamnei Șoșoacă sunt, marea majoritate, plecați din AUR. Prin urmare, se vor întoarce și vor vota AUR. (…) Unii strategi spun că voturile se vor îndrepta spre zona USR. Deci am putea să spunem că, oarecum, dacă mergem și facem o supoziție în acest sens, USR este cel care a încercat să manevreze. Repet, nu cred că într-o țară democratică, Curtea Constituțională poate fi manevrată politic și mai mult decât atât, nu cred că cineva din PSD poate fi bănuit sau poate fi acuzat că a făcut acest lucru”, a afirmat Florian Bodog.

Mai mult, a spus acesta, judecătorii au fost votați în Parlament, audiați în comisii, validați atât de PSD cât și de PNL, indiferent cine i-a propus. Prin urmare, este vorba de speculații firești înaintea unei campanii electorale. La întrebarea dacă PSD exclude varianta unei posibile guvernări alături de AUR, așa cum a susținut în trecut, senatorul a explicat:

„Cu siguranță da și am să vă dau și o dovadă. Singurul candidat la președinția României care a  spus deschis înainte de orice, chiar când au existat celelalte discuții cu privire la Partidul Național Liberal, că este dispus să-l numească pe domnul Ciucă premier tocmai pentru a continua această coaliție, pentru a continua măsurile bune care au fost luate pentru români în în această coaliție. Singurul președinte care nu-și dorește puterea deplină sau puterea totală pentru partidul pe care îl conduce este Marcel Ciolacu”.

Senatorul social-democrat a admis, în continuare, că și în propriul partid există oameni care fac speculații  însă susține că președintele PSD nu a făcut, până în acest moment, astfel de acuzații.

„Nu, nu putem pune în paranteză sau să îngropăm sub un covor toate lucrurile bune care s-au întâmplat în timpul acestei coaliții, doar de dragul unor calcule electorale”, a subliniat Florian Bodog.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: