Skip to content
Societate

VIDEO. Florin Cîțu anunţă primele măsuri de revenire la normalitate: Masca nu mai e obligatorie în spațiile deschise neaglomerate

Inquam Photos/George Călin

Premierul Florin Cîţu a anunţat, vineri seară, după şedinţa de Guvern, că au fost adoptate măsurile de relaxare care se aplică din 15 mai, fiind modificată Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă. Se elimină obligativitatea măştii în spaţii deschise şi se renunţă la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii.

 

 

Premierul a precizat că este primul act normativ adoptat pentru revenirea la normalitate. ”Este primul act normativ pe care-l adoptăm prin care începem revenirea la normalitate. Aceste măsuri sunt până la 1 iunie. De la 1 iunie, o parte dintre aceste măsuri vor fi relaxate, dar sunt şi altele şi sunt prezentate în hotărârea CNSU”, a declarat Cîţu.

DOCUMENT. Lista deciziilor adoptate în şedinta Guvernului 

Am ajuns și în acest moment. Lumea spunea că sunt optimist că am zis de revenirea la normalitate la 1 iunie. O facem mai devreme. Am adoptat Hotăârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Se propun o serie de măsuri începând cu 15 mai.

Se elimină restricțiile referitoare la portul măștii în spații deschise neaglomerate. Se aplică regula în continuare în piețe, târguri spații comerciale locul de muncă mijloacele de transport.

Se elimină restricția de circulație pe timpul nopții, se elimină restricția privind funcționarea operatorilor economici până la ora 21.00.

Se stabilește programul restaurantelor, barurilor, cafenelelor, al teraselor în intervalul 05.00- 24.00.

Se creează posibilitatea ca în spațiile deschise competițiile sportive să se poată desfășura cu participarea spectatorilor în maxim 25% din capacitate. Ei trebuie să aibă schema de vaccinare completă cu minim 10 zile înainte și test COVID negativ.

Concertele, permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori, cu purtarea măștii. Persoanele trebuie să fie vaccinate complet, rezultat negativ PCR sau rapid antigen nu mai vechi de 24 de ore”, a declarat premierul.

Guvernul a avut, vineri, de la ora 20.30, o şedinţă pentru a aproba noi măsuri de relaxare, începând cu data de 15 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *