Skip to content
Politică

VIDEO Florin Cîţu: Nu doresc să mai avem un lockdown, putem să avem o economie deschisă

Premierul Florin Cîţu a afirmat, marţi, la videconferinţa ”Bursa în anul crizei sanitare şi al incertitudinilor economice”, că nu doreşte ca în România să mai fie instalat un lockdown total şi că vrea ca economia să fie deschisă.

El a precizat că anul trecut statul anul trecut a injectat lichiditate în economie şi modificat legislaţia care ajută compainile româneşti să se capitalizeze: ” Este o perioadă complicată, avem de administrat această situaţie cu criza de sănătate. Aţi spus că anul trecut a fost un an dificil, dar, dacă ne uităm la rulajul pe care l-a avut Bursa de la Bucureşti, vedem că a crescutEste foarte important să avem companii sănătoase. Pentru mine important este – şi am spus de multe ori  că nu doresc să mai avem un lockdown, că putem să avem şi o economie deschisă, în majoritatea ei, şi să ne luptăm şi cu pandemia. Şi până acum am reuşit. Ai nevoie de economie sănătoasă dar ai nevoie şi de oameni sănătoşi pentru a avea o economie puternică”.

Premierul consideră că, fără o economie puternică, totul devine o promisiune populistă.

Tot ce facem noi prin actul de guvernare trebuie să  aibă ca resultat o economie puternică, competitivă, care să stea pe picioarele ei şi să nu mai avem acea atidudine de a aştepta să vină investitorii la noi. Nu. Trebuie să intrăm în terenul de joc să atragem investiţii”, a mai declarat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *