Skip to content
Politică

VIDEO Florin Cîţu: PNRR va fi supus dezbaterii publice, toată lumea va vedea programul

Inquam Photos/Octav Ganea

Prim-ministrul Florin Cîţu  a afirmat vineri că Guvernul a discutat în şedinţa de vineri Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi urmează să fie supus dezbaterii publice.

El a precizat că, după bugetul de stat, PNRR a fost „al doilea test” al coaliţiei guvernamentale, care arată „foarte clar” că aceasta este „unită, puternică şi pusă pe treabă pentru următorii ani de zile”.

Având în vedere că PNRR trebuie implementat până în 2026, se pare că trebuie să fim aici şi după 2024, ca să ne asigurăm că este implementat. Astăzi intrăm în dezbatere publică. Toată lumea va vedea programul. Săptămâna viitoare, printr-un memorandum, vom adopta mandatul prin care va fi negociat acest program„, a declarat Cîţu.

Premierul a precizat că Executivul vrea “să construiască spitale noi”, dar va lua şi unele măsuri sociale:

Avem astăzi, pentru dezbatere publică, un Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă care reprezintă priorităţile României astăzi. Alocăm resurse importante pentru infrastructură rutieră şi feroviară, dar şi autostrăzi. Bineînţeles, reţeaua de gaze.Vrem să construim spitale noi, spunem foarte clar în acest program. Şi, bineînţeles, şi măsuri sociale. Deci, acordăm importanţă tuturor priorităţilor. O reformă de care România avea nevoie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *