VIDEO Florin Roman: „Amnistia fiscală ar putea duce la o economie de 10 miliarde lei, până la sfârșitul anului”

Sursa foto: x

Deputatul PNL Florin Roman susține că nu se poate face creșterea pensiilor fără un plafon de neimpozitare crescut. „Am mulțumit Guvernului că a înțeles să preia din Parlament această lege și să o votăm astăzi astfel încât de la 1 octombrie să rămână mai mulți bani în buzunarele pensionarilor”, a punctat liberalul.

„Atunci când crești pensiile, iar acestea au crescut în timpul celor trei guverne liberale și Coaliției, obligatoriu trebuie să duci și plafonul de neimpozitare al pensiilor la un prag superior. Propunerea avansată încă din 2023 care devine astăzi lege este de a urca plafonul de la 2000 la 3000 lei. Există riscul pierderii unor bani din pensii, în special cele mari rămânând la același prag prin creștere. Cel mai important este faptul că sunt ajutați pensionarii acre au pensii de până la 3000 lei.

Nu se putea una fără alta. Am mulțumit Guvernului că a înțeles să preia din Parlament această lege și să o votăm astăzi astfel încât de la 1 octombrie să rămână mai mulți bani în buzunarele pensionarilor.

Ministerul de Finanțe a oferit garanții din partea statului că există resursele financiare necesare. Vom avea o ordonanță care își propune ca acea amnistie fiscală să aducă o economie de 10 miliarde de lei la bugetul de stat până la sfârșitul anului.

Întrebat care este atmosfera între liberali și socialiști după ce aceștia din urmă au avut o serie de atacuri la adresa PNL, Roman afirmă că acest lucru se întâmplă fiindcă este campanie electorală.

„Va fi o perioada de campanie, de bătălie electorală, în care noi ne propunem să câștigăm președinția României printr-un partid de dreapta, dânșii își propun să câștige, printr-un partid de stânga. Românii vor fi chemați la urne și ei vor decide”, spune Florin Roman.

Potrivit lui Florin Roman, bonificația de 3% pentru firmele care își plătesc la timp datoriile este o propunere legislativă 100% a PNL, „depusă în Parlament de mine în calitate de inițiator, alături de președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, liderul de grup Andronache Gabriel, de fostul ministru al Finanțelor, Alexandru Nazare și de președintele Comisiei buget-finante, Hutuca Bogdan, alături de colegi din grupul PNL. Depusă în septembrie 2023″.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: