Skip to content
Politică

VIDEO Fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu cere măsuri urgente după cazul Caracal: În ultima lună s-a vorbit mult despre interlopi și nu s-a făcut nimic VIDEO

Inquam Photos / George Călin

Fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, actualmente deputat PNL, joi, a postat pe pagina sa de socializare un videoclip în care cere ca statul român să înceapă urgent lupta cu interlopii.

Predoiu atrage atenția că, deși în ultima lună s-au purtat discuții intense cu privire la clanurile de interlopi din România, astăzi, la mai bine de 3 săptămâni de la dispariția celor 2 fete din Caracal, nu s-a luat nicio măsură.

Mai mult, deputatul îndeamnă la o presiune civică pe controversatul subiect, Predoiu susținând că instituțiile statului nu se vor pune în acțiune fără un astfel de pas.

Nu în ultimul rând, liberalul adaugă că „Parlamentul trebuie să pună presiune pe Guvern, să elaboreze un plan de acțiune clar, cu obiective, termene responsabili, să avem garanția că acest flagel este confruntat până când nu este prea târziu”.

„În ultima lună s-a vorbit mult despre interlopi și nu s-a făcut nimic. Pe de o parte, avem declarațiile tranșante ale premierului Dăncilă, tăcerea semnificativă a ministrului Justiției și logoreea fără sfârșit a domnului Fifor, însoțită de serie de percutări la Ministerul de Interne unde nu mai înțelegem ce vrea să facă acolo.

Avem, pe de o parte, multe declarații ale oficialilor, și pe de altă parte, zero acțiuni. Stau și mă întreb de ce această discrepanță între vorbe și fapte, pe de altă parte. Nu știu instituțiile statului român cu ce se confruntă? Să nu cunoască fenomenul clanurilor de interlopi care parazitează comunitățile locale din punct de vedere economic, politic? Iată, penetrează poliția, chiar și justiția, și să nu știe ce să facă în fața acestui flagel? Eu mă îndoiesc. Eu cred că statul român are toate datele, toate informațiile necesare ca să facă măcar o razie, nu știu, undeva în mijlocul câmpului, dacă nu știe de unde să îi ia pe acești interlopi. Cred că trebuie să punem în continuare presiune pe instituțiile statului, prin declarații, luări de poziții, manifestări ale ONG-urilor, cetățenilor pe Facebook, în ziare, la televizor, oriunde. Aceste instiutuții nu se vor pune în acțiune fără o astfel de presiune civică. În același timp, Parlamentul trebuie să pună presiune pe Guvern, să elaboreze un plan de acțiune clar, cu obiective, termene responsabili, să avem garanția că acest flagel este confruntat până când nu este prea târziu.

Personal, mă voi implica ca parlamentar în acest tip de acțiune, imediat ce sesiunea parlamentară va începe”, spune Cătălin Predoiu în videoclipul de mai jos.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *