Skip to content
Economie

VIDEO/FOTO Dacia Bigster a ajuns în premieră la București

profit.ro

Concept-car-ul Dacia Bigster, prezentat pentru prima dată în 2021, de Luca de Meo, care se va transforma peste aproximativ doi ani într-un model de serie, a ajuns în premieră la București.  Dacia pregătește de lansare două automobile importante pentru viitorul său, a treia generație Duster și un SUV mai mare, care se va numi Bigster și pe care publicul l-a putut vedea în imaginile transmise în urmă cu un an de grupul Renault, odată cu prezentarea planului Renaulution. Acum, mașina a ajuns la Bcuurești, aici unde designerii au colaborat pentru ca mașina să ajungă la forma finală.

Profit.ro a stat de vorbă cu șeful studioului de design din București, Yohann Ory, despre noul model pe care Dacia îl va lansa în 2024 – 2025, pentru a afla cât de mult vom regăsi în versiunea de serie, știind faptul că de obicei aceste studii de design, concept-cars, au de cele mai multe ori un scop de promovare. „Cred că vom vedea undeva între 90 și 95% din conceptul Bigster pe versiunea de serie. Cele mai multe elemente pe care le vedem vor fi similare”, a declarat pentru Profit.ro designerul Dacia. El a subliniat că atât aspectul, cât și principiile Dacia vor fi păstrate pe Bigster de serie. „Elementele obținute din plastic reciclat vor fi prezente, vor fi folosite în producția mașinii”, a mai spus Ory. El a dat asigurări că atât roțile de mari dimensiuni, cât și jantele cu un design special se vor regăsi pe mașina de serie ce va fi lansată peste circa doi ani. De asemenea, vopseaua de prezentare, un kaki care a devenit una dintre culorile de brand ale Dacia, va fi în gama de mașini.

Întrebat cât din conceptul Bigster va fi prezent pe a treia generație a lui Duster, care ar putea fi văzută în premieră în 2023, acesta a răspuns – „Duster va avea o mulțime de elemente pe care le puteți vedea pe Bigster. Ambele mașini sunt dezvoltate în paralel, iar detaliile lor sunt complementare”. Ambele vor păstra stilul și simplicitatea pe care o are marca Dacia, a mai spus Ory, care a mai confirmat că designul noului Duster este deja „înghețat”, așa cum se spune în industria auto atunci când o mașină are aprobarea finală pentru design și se pregătește să intre în producția de serie.

Dacia Bigster, despre care încă nu se știe dacă va păstra acest nume când va fi lansat în versiunea de serie, va fi un SUV de clasă compactă, o altă premieră pentru marca românească, lungima sa fiind anunțată la aproximativ 4,60 metri. De asemenea, șefii Renault au confirmat că mașina va oferi tracțiune 4×4 și de asemenea motorizări hibrid. Mașina va avea și o versiune cu 7 locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *