Skip to content
Dâmbovița Știri locale

VIDEO/FOTO Dâmbovița: Mai mulţi preşedinţi de secţii din Târgovişte s-au dus cu sacii negisilaţi şi fără ştampilă la numărare

Inquam Photos / Octav Ganea

A fost scandal, seara trecută, la Târgovişte, după închiderea secţiilor de vot. Mai mulţi preşedinţi ai secţiilor de votare şi locţiitori au venit cu sacii negisilaţi şi fără ştampilă, la Sala Polivalentă din oraş, locul stabilit pentru numărătoare, scrie Adevarul.

După ora 22.00, Sala polivalentă din Târgovişte s-a umplut cu sacii plini cu buletine de vot, după ce au sosit preşedinţii şi locţiitorii au început să apară.

„Bandă şi stampilă? Are bandă. Aici bandă şi ştampila! Chemaţi-l pe preşedinte.  Dar nu trebuia să o puneţi de la secţie? Aţi uitat? Are sigiliu? Să vină cu ştampila de control”, au fost întrebaţi preşedinţii de secţii.

Cei mai mulţi dintre aceştia însă nu aveau sacii sigilaţi, aşa că de fiecare data erau opriţi şi puşi să sigileze sacii, proces, de cele mai multe ori, de durată, fiindcă ba nu aveau stampila şi aşteptau până venea stampila, ba preşedintele era în alta parte.

De asemenea, în loc să vină cu sacii, un alt bărbat s-a certat minute în şir cu cei care verificau sacii fiindcă nu putea să vină cu unul dintre saci, apoi a avut probleme cu sigiliul. La un moment dat, spiritele s-au încins.

O preşedintă de secţie şi-a pierdut locţiitorul, despre care spunea că probabil a plecat acasă.    În Dâmboviţa, PSD a obţinut un scos net superior PNL la Alegerile Parlamentare 2020, de peste 45%. PNL a luat 23,77%, USR PLUS 9,10%, AUR 7,60%, Pro România 5,56% şi MMP 4,14%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *