VIDEO Furtună puternică în Bistrița. Un pod s-a prăbușit

bistrita
Facebook StiriBN

O furtună violentă a făcut prăpăd, joi, în județul Bistrița-Năsăud. Un pod în construcție a fost rupt de vântul puternic care a suflat cu rafale de 90 de km/h. Acoperișul unui bloc a fost smuls cu totul și aruncat în stradă. Zeci de oameni au sunat la 112 să ceară ajutor. Vântul puternic a răsturnat și o barcă de pe lacul Colibița în care se aflau șase persoane, potrivit digi24.

Zeci de copaci doborâţi, maşini avariate şi acoperişuri şi ţigle smulse de vânt reprezintă bilanţul unei vijelii care s-a abătut astăzi  asupra municipiului Bistriţa şi a zonelor învecinate. Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, au existat aproximativ 40 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112, care au semnalat probleme apărute în urma vijeliei.

„Până în acest moment, au fost înregistrate în dispeceratul integrat ISU SAJ Bistriţa-Năsăud 37 de apeluri pe numărul unic de urgenţă 112. Toate efectivele pompierilor militari şi voluntari sunt în teren şi gestionează solicitările cetăţenilor. Toate solicitările vor fi gestionate, prioritate având misiunile de urgenţă medicală, deblocarea căilor de acces, îndepărtarea elementelor constructive care prezintă riscul prăbuşirii, îndepărtarea copacilor şi acoperişurilor smulse de vânt”, a transmis ISU.

Vântul a smuls copaci în municipiul Bistriţa, oraşul Beclean, pe drumul dintre localităţile Lechinţa şi Herina. Unii copaci au căzut direct peste maşini, avariindu-le, iar poliţiştii locali au decis blocarea circulaţiei pe anumite străzi, din cauza arborilor prăbuşiţi.

În municipiul Bistriţa sunt cel puţin două acoperişuri smulse de vânt şi aruncate pe carosabil, din primele informaţii.

Barcă răsturnată de vijelie pe lacul Colibița

O barcă aflată pe lacul Colibiţa din judeţul Bistriţa-Năsăud, în care se aflau şase persoane, a fost răsturnată în urma vijeliei. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud a transmis că pe lac se mai afla şi o hidrobicicletă, în care erau două persoane, scrie Agerpres.

„Echipaje specializate de la Staţia de Pompieri Prundu Bârgăului şi Detaşamentul de Pompieri Bistriţa au fost direcţionate pe lacul Colibiţa, unde, din primele informaţii, o barcă cu mai multe persoane s-a răsturnat şi în altă zonă de pe lac două persoane sunt pe hidrobicicletă”, a informat ISU.

Cele opt persoane din barcă şi din hidrobicicletă au fost recuperate cu ajutorul altor ambarcaţiuni. Potrivit ISU, persoanele se află în afara oricărui pericol.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL