VIDEO „George Simion fură de la proprii membri și își bagă în buzunar!” Vișan: Toți sunt la mâna lui

Invitat în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, analistul politic Gelu Vișan a comentat ultimele acțiuni ale formațiunii AUR și ale liderului său, George Simion.

La întrebarea cum reușește acesta sa-i convingă pe români în general dar și pe diferiți parteneri care plătesc  pentru a obține un loc pe listele AUR, analistul spune că explicația este simplă.

„Pe de o parte, el îi păcălește pe români, pe de altă parte fură de la proprii membri și își bagă în buzunar. La prima întrebare, răspunsul este relativ simplu: el apelează pe emoție și pe diverse lucruri din perioada pandemiei. S-a suit pe povestea aia și a captat electoratul nemulțumit și l-a transformat cumva într-unul antiglobalist sau ceva de genul ăsta. Anti-globalismul este un curent, recunoscut. Sunt oameni care nu îl aprobă, inclusiv eu, de foarte multe ori am spus că nu sunt de acord cu felul actual al globalizării. Un anumit tip de globalizare există fără să vrem noi, internetul, de exemplu…ș.a.m.d. Deci, pe de o parte, această nemulțumire sau acest resentiment al românilor pe de o parte din pandemie,  pe de altă parte… Și ei văd că și capitalul autohton este foarte mic, că 6 milioane de oameni au plecat afară… Această nemulțumire a fost captată de către George prin acțiunile de stradă, doar prin acțiunile de stradă, că altfel nu putea. Au fost bine mediatizate sau prost mediatizate pentru că au fost mediatizate de către anumite trusturi. (…) Știu anumite televiziuni care nu au făcut lucrul ăsta decât din punctul de vedere al știrilor. Când ai 15.000 de oameni care escaladează gardul Parlamentului și vor să-i dea foc, sigur ai o știre”, a arătat analistul.

Acesta a explicat în continuare că orice știre negativă generează frustrare, nemulțumire, o revoltă în rândul oamenilor. Un politician de genul lui Simion profită de moment, atrage acea nemulțumire radicală din interiorul populației existentă, latent, în orice țară și o canalizează spre propriul partid.

„Acest tip de radicalism din societatea românească poate aduce voturi. Adică furia în general este unul dintre elementele care aduc voturi. Furia și frica în același timp. Furia și frica sunt cele două elemente care aduc cele mai multe voturi. El a canalizat furia către ei și a zis: eu sunt soluția. Doar că oamenii au început să se prindă iar după ultima poveste cu alegerile și asta pe care vă spun eu de la ei. Deci eu sunt purtătorul de cuvânt a zeci de oameni care au mai sunat din interiorul lor și au zis: Domnule, faceți, vă implorăm faceți public acest lucru! Nu avem bani, ne vindem familii, ne vindem mașina, ne vindem tot că ne cere bani. Faceți public lucrul ăsta și spuneți ce se întâmplă, să se oprească, că nu avem bani de unde să-i dăm. Nu mai avem bani, ne ia haina de pe noi. Or, la început i-a păcălit, că trebuie bani pentru aia, că pentru ailaltă, bani să stai cu el la masă, bani pentru listă…”, a adăugat Gelu Vișan.

Legat de posibilitatea ca partenerii din interiorul formațiunii să i se opună lui Simion, analistul argumentează că aceștia nu au nicio putere, întucât nu snt aleși. Mai mult, spune Vișan, dacă George Simion va afla cine sunt cei care s-au plâns, aceștia vor fi dați afară imediat din partid.

„Vă dați seama, ce partid e acesta, în care toată lumea, absolut toată lumea, inclusiv ultimul consilier de pe lista județelor, este la mâna lui Simion? Ce a făcut acolo e puțin spus dictatură. Așa ceva n-am văzut nicăieri în politică, în lume. Rusia e democrație față de ce face Simion. Nici în dictaturile militare n-am văzut ca toată decizia piramidal să se ducă la unulo singur… Toată lumea din partid să stea la pixul lui Simion. Ai dat banul, ești la pixul meu, n-ai dat banul, ai plecat din pixul meu. Cam asta e. Să dea Dumnezeu să audă cât mai mulți oameni și să se ferească de această nenorocire care este fabrica de bani”, a mai spus analistul politic Gelu Vișan, prezent în direct în studioul Puterea Știrilor.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: